Makaron spaghetti z przegrzebkami

Makaron spaghetti z przegrzebkami i sosem basilico to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Kiedy go przygotowujemy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Obrazek
Pyszności

Do przygotowania pysznego obiadu wykorzystaliśmy makaron spaghetti i sos basilico marki Barilla.

Składniki:

Panierka

  1. 1/2 szkl. bułka tarta
  2. 1/2 szkl. ser parmezan tarty
  3. 2 łyżki masło roztopione
  4. 1 łyżka skórka z cytryny

Pozostałe składniki

  1. 12 szt. przegrzebki
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 400 g sos basilico Barilla
  5. 500 g spaghetti Barilla
  6. 4 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki do przegrzebków. W tym celu połącz w misce: bułkę tartą, parmezan, skórkę z cytryny oraz stopione masło. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Teraz ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

3. W międzyczasie ułóż przegrzebki w formie do pieczenia, po czym dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na koniec ułóż panierkę na każdym elemencie, po czym wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Czas zająć się sosem. Na rozgrzanej patelni z oliwą umieść sos basilico.

Obrazek

5. Po kilku minutach dodaj na patelnię makaron, po czym dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

Obrazek

6. Gotowy makaron podawaj z przegrzebkami z panierką. Całość udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟