Makaron spaghetti z przegrzebkami

Makaron spaghetti z przegrzebkami i sosem basilico to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Kiedy go przygotowujemy, znika z talerzy w mgnieniu oka!

Obrazek
Pyszności

Do przygotowania pysznego obiadu wykorzystaliśmy makaron spaghetti i sos basilico marki Barilla.

Składniki:

Panierka

  1. 1/2 szkl. bułka tarta
  2. 1/2 szkl. ser parmezan tarty
  3. 2 łyżki masło roztopione
  4. 1 łyżka skórka z cytryny

Pozostałe składniki

  1. 12 szt. przegrzebki
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 400 g sos basilico Barilla
  5. 500 g spaghetti Barilla
  6. 4 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki do przegrzebków. W tym celu połącz w misce: bułkę tartą, parmezan, skórkę z cytryny oraz stopione masło. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Teraz ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

3. W międzyczasie ułóż przegrzebki w formie do pieczenia, po czym dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na koniec ułóż panierkę na każdym elemencie, po czym wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Czas zająć się sosem. Na rozgrzanej patelni z oliwą umieść sos basilico.

Obrazek

5. Po kilku minutach dodaj na patelnię makaron, po czym dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

Obrazek

6. Gotowy makaron podawaj z przegrzebkami z panierką. Całość udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀