PrzepisDeseryNadziewane rurki

Nadziewane rurki

Nadziewane rurki
Pyszności

23.02.2018 17:00

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto przepis na genialne rurki, które od pierwszego kęsa pokocha cała Twoja rodzina ❤️ Po prostu nie ma innej opcji ?

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko
  3. 200 g mascarpone
  4. 20 g cukier puder
  5. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  6. 100 g bita śmietana
  7. 100 g maliny
  8. orzechy włoskie posiekane, do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie przepisu rozpocznij od zbudowania platformy, na której stworzysz przyszłe rurki. Aby to zrobić, na środku blatu rozłóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na nim arkusz papieru i złóż na pół. Zacznij zwijać od dołu do góry, tak aby powstał rulonik. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Podziel ciasto francuskie na pionowe pasy. Następnie zacznij oplatać poszczególnymi kawałkami, przygotowane wcześniej ruloniki. Przyszłe rurki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 20 minut w piekarniku (temperatura 200 stopni Celsjusza).

Rurki z kremem - Pyszności
Rurki z kremem - Pyszności

3. W misce przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek mascarpone, cukier puder, ekstrakt waniliowy, bitą śmietanę i maliny.

Obraz

4. Przy pomocy rękawa kuchennego napełnij rurki. Końcówki możesz przyozdobić przy pomocy posiekanych orzechów.

Nadziewane rurki - Pyszności
Nadziewane rurki - Pyszności

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także