PrzepisWielkanocNajpopularniejsze mięso na Wielkanoc. Zrób na obiad, a zbierzesz oklaski

Najpopularniejsze mięso na Wielkanoc. Zrób na obiad, a zbierzesz oklaski

Jakie mięso na Wielkanoc będzie najlepszym pomysłem? Co sprawdza się absolutnie zawsze? Przedstawiamy szereg pomysłów i inspiracji, spośród których z pewnością wybierzesz coś dla siebie.

Mięso na Wielkanoc - inspiracje
Mięso na Wielkanoc - inspiracje
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

14.03.2024 20:44

Wielkanoc nie jest dobrą okazją do testowania nowinek. Jeśli przepis wydaje ci się skomplikowany i robisz go pierwszy raz, powinieneś liczyć się z konsekwencjami, a jedną z najgorszych jest po prostu niesmaczne danie. Lepiej skieruj swoją uwagę na przepisy sprawdzone, które zawsze się udają. Sprawdź naszą listę - te mięsa na Wielkanoc to absolutne klaski.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mięso na wielkanocny obiad. Najlepsze propozycje

Jeśli mowa o mięsie na Wielkanoc, nie obejdzie się bez pieczeni rzymskiej. Potrawa ta. doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, na przykład z sosem grzybowym. Jednak pieczeń rzymska to nie tylko danie obiadowe - sprawdzi się również jako składnik smacznej kanapki, podawanej na zimno. Przygotowanie pieczeni rzymskiej może wydawać się skomplikowane, ale w rzeczywistości jest to zadanie dość proste.

Schab w galarecie to kolejne danie, które warto przygotować, zwłaszcza na Wielkanoc. Mięso z rozpływającą się w ustach galaretą z wywaru warzywnego stanie się absolutnym hitem. Schab w galarecie jest kolorowy, smaczny i sycący - to idealne mięso na Wielkanoc.

Schab ze śliwką to klasyk wśród klasyków. Delikatna i aromatyczna wieprzowina, w której ukryty jest słodki farsz, to doskonałe rozwiązanie na wielkanocny obiad. Efekt końcowy powala na kolana. Jeśli więc szukasz inspiracji na mięso na Wielkanoc, doskonale trafiłeś.

Jakie przygotować mięso na Wielkanoc?
Jakie przygotować mięso na Wielkanoc?© Pixabay

Jakie mięso można zrobić na Wielkanoc?

Mięso na Wielkanoc to również wędliny, kiełbasy, podciągnijmy pod to też pasztety. Doskonałą propozycją może być biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem. Połączenie wspaniałego smaku kiełbasy z kremowym dodatkiem o lekkim smaku chrzanu z pewnością skradnie serca gości.

Bez żadnych wątpliwości domowa szynka pieczona to absolutnie obowiązkowe mięso na Wielkanoc. Krucha i delikatna, ale o bogatym smaku i niezapomnianym aromacie. Koniecznie podaj ją obok sosu tatarskiego czy sałatki jarzynowej. Zniknie w okamgnieniu.

Mielone mięso, wędzony boczek, jajka i przyprawy, do tego grzyby, orzechy i suszone owoce. Pasztet to kolejny stały bywalec wielkanocnego stołu. Wyrób domowej roboty w niczym nie przypomina kupnego. A smak jest nie do podrobienia.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie