Naleśnik bananowy, do którego przygotowania potrzebujesz zaledwie trzech składników. Ale prościzna!

Jeżeli ciągle jesz na śniadanie to samo i masz ochotę na jakąś zmianę, ale nie masz na nią pomysłu, nie przejmuj się. Znajdujesz się w idealnym miejscu, ponieważ już za chwilę pokażę ci super sposób na szybkie i pyszne śniadanie - bananowy naleśnik.

Obrazek
Pyszności

Do przygotowania tego naleśnika będziesz potrzebować zaledwie trzech składników - banana, jajek i odrobiny oleju. Tak prostego przepisu na śniadanie już dawno nie widziałam...

Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

nalesnik-bananowy-1

Składniki:

  1. 1 szt. banan
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 łyżeczka olej
Sposób przygotowania:
1. Do blendera wbij 2 jajka.
2. Obierz banana, odetnij jego końcówki. Pokrój banana na mniejsze kawałki i dodaj do blendera. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
3. Nasmaruj patelnię olejem i rozgrzej go. Równomiernie rozlej masę bananową na patelni. Smaż na małym ogniu przez 5 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Kiedy naleśnik zbrązowieje, przełóż go na talerz.
4. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba