PrzepisWystarczy dodać 2 czubate łyżki do ciasta, a naleśniki wyjdą kremowe i pyszne niczym z naleśnikarni

Wystarczy dodać 2 czubate łyżki do ciasta, a naleśniki wyjdą kremowe i pyszne niczym z naleśnikarni

Naleśniki z dodatkiem majonezu - Pyszności; Foto Canva.com
Naleśniki z dodatkiem majonezu - Pyszności; Foto Canva.com
13.12.2022 09:13

Na słodko lub na słono, w formie krokietów lub bez nadzienia - naleśniki to bez wątpienia jedno z ulubionych dań na szybko. Receptura jest banalna, więc każdy jest w stanie je usmażyć. Aby były lepsze, warto jest wypróbować przepis na naleśniki z dodatkiem majonezu. Będziecie zaskoczeni tym smakiem!

Naleśniki z dodatkiem majonezu - jeden składnik, a taka różnica!

Z naleśnikami jest tak, że każdy ma swoją wyjątkową recepturę. Składniki najczęściej dajemy na oko i nie ma takiej możliwości, by się nie udały. Dzięki nadzieniu, które stosujemy, są jedyne w swoim rodzaju. Jeśli zależy Wam na tym, że Wasze danie wyszło puszyste i delikatne jednocześnie, warto jest wypróbować przepis na naleśniki z dodatkiem majonezu. Ten składnik sprawi, że olej będzie tu zbędny. Wypróbuj ten patent już dziś, a na pewno poczujesz różnicę. Naleśniki w takiej formie smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Poznaj przepis na to danie!

Naleśniki bez mąki - Pyszności; foto: Canva
Naleśniki bez mąki - Pyszności; foto: Canva

Jak przygotować naleśniki z dodatkiem majonezu?

Wszyscy dobrze wiemy, że naleśniki należą do tych dań, które przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane. Tak jest i w tym przypadku. Dodatek majonezu sprawi, że wyjdą one naprawdę wyjątkowe!

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu
  • jajka L - 2 sztuki
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • dowolne dodatki, którymi nadziejemy nasze naleśniki.

Sposób przygotowania:

Czas najwyższy, by wypróbować recepturę na naleśniki z dodatkiem majonezu. Rozpoczynamy od wbicia jajek do miski i dodania do nich cukru, soli i majonezu. Wszystko przez chwilę miksujemy na gładką masę. Kolejny krok to dodanie wody - wszystko ponownie miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej i wszystko bardzo dokładnie miksujemy. Nasze ciasto na naleśniki jest już gotowe.

Naleśniki bez mąki - Pyszności; foto: Canva
Naleśniki bez mąki - Pyszności; foto: Canva

Przystępujemy do smażenia. Naszą patelnię natłuszczamy olejem i smażymy naleśniki. Ciasto rozprowadzamy równo po całej patelni. Smażymy na rumiano, na każdej ze stron. Gdy będą gotowe, to podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Lubisz szybkie przekąski? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na chlebek czosnkowy ze świeżymi ziołami i masłem:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także