PrzepisPrzekąskiOwocowe babeczki z ryżem

Owocowe babeczki z ryżem

Owocowe babeczki z ryżem
Pyszności

20.04.2018 18:30

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszną przekąskę w postaci genialnych owocowych babeczek z ryżem. Takiemu połączeniu nie sposób powiedzieć nie :)

1 porcja: 66 g

Kalorie: 69 kcal

Białka: 1 g

Węglowodany: 9 g

Tłuszcze: 3 g

Błonnik: 2g

Składniki:

  1. 100 g ryż
  2. 400 ml mleko kokosowe
  3. 1 szt. mango
  4. 1 łyżka miód
  5. 2-3 łyżki nasionka chia
  6. 2 szt. manadarynka
  7. 30 g maliny
  8. 30 g borówka
Sposób przygotowania:

1. Ryż gotuj z mlekiem kokosowym przez 15 minut.

Obraz

2. Podziel mango na cieniutkie paseczki.

Obraz

3. Do ugotowanego ryżu dodaj miód i nasionka chia. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Na plastrach mandarynki ułóż mango nadziane na szaszłyki (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

5. Dodaj ryż i ulubione owoce - maliny i borówki.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz