Paluchy drożdżowe idealne na imprezę

Paluchy drożdżowe w naszym wydaniu świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na imprezę, jak i kolacja dla dwojga.

Obrazek
Pyszności

Przepis na ciasto drożdżowe już na Ciebie czeka!

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 450 g wołowina
  4. 400 ml sos pomidorowy
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1 szt. ciasto drożdżowe
  8. 3/4 szkl. mozzarella
  9. 1/2 szkl. zielone oliwki posiekane
  10. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj czosnek i mięso mielone.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: sos pomidorowy, sól i pieprz.

Obrazek

3. Rozwałkuj ciasto drożdżowe i podziel je na 3 części w poziomie.

Obrazek

4. Następnie na każdej części umieść mieszankę z patelni, mozzarellę i zielone oliwki.

Obrazek

5. Zwiń jak na zdjęciu poniżej i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu