PrzepisPrzekąskiPyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym

Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym

Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym
Pyszności

04.01.2017 18:05, aktual.: 01.06.2017 10:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

  1. Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z nadzieniem serowo-szpinakowym.

Składniki:

  1. 200 g serek śmietankowy
  2. 1/2 szklanki szpinak gotowany
  3. 2 szklanki żółty ser starty
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 3 łyżeczki czosnek granulowany
  7. 2 szklanki mąka
  8. 4 szt. jajka rozbite i rozmieszane
  9. 2 szklanki bułka tarta
  10. olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szpinak, ser żółty, sól i pieprz i czosnek. Następnie równomiernie rozprowadź uzyskaną masę w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Włóż je do zamrażarki na 30 minut.

Obraz

2. Po 30 minutach wyjmij naczynie z zamrażarki. Pokrój masę w paski.

Obraz

3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy pasek posyp najpierw mąką, potem namocz w jajku, potem posyp bułką tartą, a następnie ponownie namocz w jajku i posyp bułką tartą.

Obraz

4. Rozgrzej olej w garnku, a następnie wrzuć do niego paluszki. Smaż je przez ok. 1 minutę, do momentu, aż będą miały złocisto-brązowy kolor.

Obraz

5. Przełóż paluszki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu. Gotową przekąskę podawaj samodzielnie lub z ketchupem.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także