PrzepisPrzekąskiPyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym
Pyszne paluszki z nadzieniem serowo-szpinakowym
- Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych paluszków z nadzieniem serowo-szpinakowym.
Pyszności
04.01.2017 | aktual.: 01.06.2017 10:44
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
- 200 g serek śmietankowy
- 1/2 szklanki szpinak gotowany
- 2 szklanki żółty ser starty
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 3 łyżeczki czosnek granulowany
- 2 szklanki mąka
- 4 szt. jajka rozbite i rozmieszane
- 2 szklanki bułka tarta
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, szpinak, ser żółty, sól i pieprz i czosnek. Następnie równomiernie rozprowadź uzyskaną masę w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Włóż je do zamrażarki na 30 minut.
2. Po 30 minutach wyjmij naczynie z zamrażarki. Pokrój masę w paski.
3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy pasek posyp najpierw mąką, potem namocz w jajku, potem posyp bułką tartą, a następnie ponownie namocz w jajku i posyp bułką tartą.
4. Rozgrzej olej w garnku, a następnie wrzuć do niego paluszki. Smaż je przez ok. 1 minutę, do momentu, aż będą miały złocisto-brązowy kolor.
5. Przełóż paluszki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu. Gotową przekąskę podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
6. Smacznego!