Pyszne paprykowe pizzerki

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych pizzerek paprykowych. Uwielbiam takie smaki!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 szt. papryka w różnych kolorach, przekrojone na pół
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. sól
  4. pieprz
  5. oregano
  6. 1/2 szklanki sos marinara
  7. 1 szklanka ser żółty starty
  8. 1/2 szklanki parmezan starty
  9. 1/4 szklanki pepperoni
  10. natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:

1. Ułóż połówki papryk na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej je oliwą z oliwek i dopraw solą, pieprzem i oregano.

Obrazek

2. Do każdej połówki papryki nakładaj kolejno: sos marinara, ser żółty, ser parmezan i pepperoni. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 15 minut.

Obrazek

3. Po 15 minutach wyjmij papryki z piekarnika. Każdą z nich posyp z wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Obrazek

4. I gotowe.

Obrazek
5. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟