Szukasz pomysłu na ciekawą i smaczną przekąskę, która przypadnie do gustu Twoim znajomym? Jeśli tak, trafiłeś w odpowiednie miejsce.
Pyszności
Już za chwilę poznasz genialny przepis na pieczarki z farszem serowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!
Składniki:
4 szt. pieczarki
2 łyżki oliwa z oliwek
125 g szpinak posiekany
75 g mozzarella
100 g serek śmietankowy
2 łyżki bułka tarta
1 szt. jajko
2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
1. Obierz i oczyść pieczarki. Następnie każdy kapelusz posmaruj dokładnie z dwóch stron oliwą.
2. W misce przygotuj serowo-szpinakowy farsz. W tym celu połącz ze sobą szpinak, czosnek, mozzarellę, parmezan, jajko, serek śmietankowy oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Włóż pieczarki do naczynia żaroodpornego i wypełnij ich kapelusze przygotowanym wcześniej farszem. Piecz grzyby w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.