Pizzowe rulony z chleba tostowego

Przychodzimy z kolejną przekąską, której nie możecie przegapić. Tym razem postawiliśmy na pizzę w niecodziennym wydaniu ??

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 12 kromek chleb tostowy
  2. 1/2 szkl. sos do pizzy
  3. 1/4 szkl. bułka tarta
  4. 1/2 opakowania ser feta
  5. 1/3 słoika czarne oliwki krojone
  6. 1 doniczka świeża bazylia
  7. 12 szczypt sól
  8. 12 szczypt pieprz
  9. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  10. 1/4 szkl. parmezan
  11. 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:

1. Odkrój skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj każdy element i rozprowadź na nim sos do pizzy jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

2. Na wierzchu ułóż fetę, czarne oliwki i świeżą bazylię. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek oraz parmezanie.

Obrazek

3. Zwiń w rulonik i zabezpiecz przy pomocy wykałaczki.

Obrazek

4. Posmaruj jajkiem i posyp bułką tartą. Następnie przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥