PrzepisPrzekąskiPizzowe rulony z chleba tostowego

Pizzowe rulony z chleba tostowego

Przychodzimy z kolejną przekąską, której nie możecie przegapić. Tym razem postawiliśmy na pizzę w niecodziennym wydaniu ??

Pizzowe rulony z chleba tostowego
Pyszności

22.07.2018 | aktual.: 23.07.2018 08:25

Składniki:

  1. 12 kromek chleb tostowy
  2. 1/2 szkl. sos do pizzy
  3. 1/4 szkl. bułka tarta
  4. 1/2 opakowania ser feta
  5. 1/3 słoika czarne oliwki krojone
  6. 1 doniczka świeża bazylia
  7. 12 szczypt sól
  8. 12 szczypt pieprz
  9. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  10. 1/4 szkl. parmezan
  11. 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:

1. Odkrój skórki z każdej kromki chleba tostowego. Następnie rozwałkuj każdy element i rozprowadź na nim sos do pizzy jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Na wierzchu ułóż fetę, czarne oliwki i świeżą bazylię. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek oraz parmezanie.

Obraz

3. Zwiń w rulonik i zabezpiecz przy pomocy wykałaczki.

Obraz

4. Posmaruj jajkiem i posyp bułką tartą. Następnie przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie