Placuszki cebulowe

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która stała się hitem w naszych domach ? Nie możesz tego przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. cebula pokrojona w kostkę
  2. 3/4 szkl. mąka
  3. 2 łyżki mąka kukurydziana
  4. 1 łyżeczka cukier
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 8 łyżek koperek posiekany
  9. 3/4 szkl. mleko
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż dwie cebule. Następnie odstaw na bok.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, pieprz, sól, koperek i mleko.

Obrazek

3. Jako ostatni element dodaj wcześniej podsmażone cebule. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki uformuj na patelni małe placuszki i smaż je do chwili, aż nabiorą złocistego koloru.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯