PrzepisPrzekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego to idealna kombinacja smakowa, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Przekąski z ciasta francuskiego
Pyszności

16.03.2020 | aktual.: 18.03.2020 11:48

Składniki:

4 Smak

  1. 50 g łosoś wędzony
  2. 10 g migdały krojone

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 100 g pasta z suszonych pomidorów
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 łyżka sezam

1 Smak

  1. 40 g szynka parmeńska
  2. 30 g oliwki czarne

2 Smak

  1. 50 g ser pleśniowy z mleka koziego
  2. 4 szt. orzechy włoskie

3 Smak

  1. 50 g szynka włoska
  2. 30 g oliwki zielone

Sposób przygotowania:

1. Na arkuszu ciasta francuskiego rozsmaruj pastę z suszonych pomidorów (tak jak na zdjęciu poniżej, tworząc 4 pionowe rzędy).

Obraz

2. W pierwszym rzędzie dodaj szynkę parmeńską i czarne oliwki.

Obraz

3. W drugim rzędzie ułóż plastry pleśniowego sera i orzechy.

Obraz

4. W kolejnym rzędzie postaw na włoską szynkę i zielone oliwki.

Obraz

5. I na koniec ułóż wędzonego łososia i krojone migdały.

Obraz

6. Rozsmaruj roztrzepane jajko pomiędzy nałożonymi przekąskami. Na wierzchu ułóż drugie ciasto. Posmaruj ponownie roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Podziel całość na 12 części, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie