13 najlepszych przepisów na lody. Domowe smakują zdecydowanie najlepiej!

Sezon na lody trwa! Nic nie smakuje tak dobrze w upały jak porcja lodów. Domowe zdecydowanie smakują najlepiej i mamy dla Ciebie kilka przepisów, które Ci to udowodnią!

Obrazek
Ewa

#1 Tęczowe lody domowe na patyku

Zdrowe, pełne owoców lody prezentują się po prostu bajecznie!

Obrazek

#2 Lody z awokado z czekoladowymi dropsami

Lody z awokado? Tego po prostu trzeba spróbować!

Obrazek

#3 Szybkie lody z kinder bueno na patyku

Kinder bueno kochają wszyscy. W lodowej wersji smakuje równie dobrze.

Obrazek

#4 Domowe lody tajskie

Są nie tylko przepyszne, ale i pięknie się prezentują. Co więcej możesz podać je za każdym razem w ciekawy i oryginalny sposób.

Obrazek

#5 Arbuzowe lody

Arbuz w formie lodów to połączenie idealne.

Obrazek

#6 Lody jogurtowe z dodatkami

Takie lody to smak dzieciństwa. Tutaj trochę podrasowane płatkami i truskawkami.

Obrazek

#7 Babeczkolody z borówkami

Trudno Wam się zdecydować czy wolicie babeczki, a może lody? Dzięki naszemu przepisowi raz na zawsze rozwiążecie ten dylemat.

Obrazek

#8 Truskawkowe lody

Truskawkowe lody to absolutny must have! Zasmakują każdemu!

Obrazek

#9 Kokosowo-borówkowe lody na patyku

Pomarańcze, borówki i mleko kokosowe to sprawdzony sposób na pyszne lody.

Obrazek

#10 Karmelowe lody z kruszonką

Lody z kruszonką to idealny propozycja dla łasuchów.

Obrazek

#11 Lody z tęczą

Tęcza w środku lodów? Tak, to możliwe ;)

Obrazek

#12 Domowe lody z KitKat’em w rożku z ciasta francuskiego

Ultra słodkie, ultra pyszne!

Obrazek
Lody - Pyszności

#13 Owocowa granita w trzech kultowych kolorach

To chyba moje ulubione lody. Przyniosą orzeźwienie nawet w największe upały!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy