Trójkąciki z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie trójkącików z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szklanki papryka pokrojona w paski
  2. 2 szt. piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
  3. woda
  4. olej
  5. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  6. 2 łyżki przyprawa fajita
  7. 2 łyżeczki oliwa z oliwek
  8. natka pietruszki posiekana
  9. 1 szt. sok z limonki
  10. 1 szklanka ser żółty
  11. 3 szt. placki do tortilli
  12. 2 łyżki mąka
Sposób przygotowania:

1. Na blaszce do pieczenia rozłóż pokrojone papryki, pokrojonego kurczaka i pokrojoną cebulę. Posyp przyprawą fajita, polej oliwą z oliwek i dobrze wszystko rozmieszaj. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.

Obrazek

2. Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i dobrze wszystko posiekaj. Przesyp do miski i dodaj posiekaną natkę pietruszki, sok z limonki i starty żółty ser. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Rozmieszaj mąkę z wodą tak, aby powstała sztywna pasta. Każdy placek tortilli przekrój na pół. Nasmaruj pastą górną krawędź kawałka placka, a następnie zwiń go w stożek i sklej w miejscu smarowania. Do środka każdego stożka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Górne krawędzie ponownie nasmaruj pastą i sklej tak, aby powstał trójkąt.

Obrazek

4. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią trójkąty. Smaż na głębokim oleju tak długo, aż trójkąty będą miały złocisty kolor i będą chrupiące.

Obrazek

5. Gotowe trójkąty przełóż na talerz. Podawaj z ulubionym sosem.

Obrazek
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Robię na niej pizzę. Jest wartościowa, a często ląduje w zlewie
Robię na niej pizzę. Jest wartościowa, a często ląduje w zlewie
W sobotę na obiad często robię takie żeberka. Mięso jest soczyste, pełne smaku i rozpływa się w ustach
W sobotę na obiad często robię takie żeberka. Mięso jest soczyste, pełne smaku i rozpływa się w ustach
W chłodne dni robię aromatyczną zupę. Przepis mam od cioci z Węgier
W chłodne dni robię aromatyczną zupę. Przepis mam od cioci z Węgier
Ewa Wachowicz robi najlepszą. Świetna na obiad i na kolację
Ewa Wachowicz robi najlepszą. Świetna na obiad i na kolację
Schabowe smażę po wiedeńsku. Są wielkie jak talerz, ale znikają w całości
Schabowe smażę po wiedeńsku. Są wielkie jak talerz, ale znikają w całości
Upycham w słoiczkach i kiszę jak ogórki. Z powodzeniem zastąpi surówkę do mięsa
Upycham w słoiczkach i kiszę jak ogórki. Z powodzeniem zastąpi surówkę do mięsa
Rodzinny przepis na syrop z pigwy. Sekret tkwi w tym dodatku
Rodzinny przepis na syrop z pigwy. Sekret tkwi w tym dodatku
Najlepszy sposób na mrożenie grzybów. Zachowują cały aromat i smak
Najlepszy sposób na mrożenie grzybów. Zachowują cały aromat i smak
Naturalny zamiennik cukru. Dzięki niemu domowe przetwory smakują obłędnie
Naturalny zamiennik cukru. Dzięki niemu domowe przetwory smakują obłędnie
Ryba idealna na diecie. Skutecznie wspomaga spalanie kalorii
Ryba idealna na diecie. Skutecznie wspomaga spalanie kalorii
Dodajesz to do ziemniaków? Nic dziwnego, że chce ci się spać
Dodajesz to do ziemniaków? Nic dziwnego, że chce ci się spać
Panieruję w chrupiącej panierce i podaję z wyrazistym sosem. Takiej jesiennej przekąsce trudno się oprzeć
Panieruję w chrupiącej panierce i podaję z wyrazistym sosem. Takiej jesiennej przekąsce trudno się oprzeć