Pyszna wariacja z patelni

Wraz z piątkiem przychodzimy z pomysłem na genialną przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca ❤️ Po prostu nie ma innej opcji ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Salsa pomidorowa

  1. 1 szt. limonka skórka starta i sok
  2. 2 szt. pomidory posiekane drobno
  3. 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
  4. 1 szt. ostra papryczka posiekana drobno

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. tortilla
  2. 1 szt. awokado pokrojone w paski
  3. 50 g ser emmental

Pasta z tuńczyka

  1. 240 g tuńczyk w oleju
  2. 1 szt. czerwona cebula posiekana w kostkę
  3. 1 szt. awokado posiekane w kostkę
  4. 2 łyżki kolendra posiekana drobno
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. limonka skórka starta i sok
  7. 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z tuńczykiem. W tym celu w jednej misce połącz ze sobą tuńczyka w oleju, czerwoną cebulę, awokado, kolendrę, pieprz, sok i skórkę z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Czas teraz na salsę pomidorową. Aby ją przygotować, musisz zmiksować razem pomidorowy, czerwoną cebulę, ostrą papryczkę oraz skórkę i sok z limonki. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

3. Na rozgrzanej patelni ułóż placek tortilli. Na wierzchu rozprowadź pastę z tuńczyka. Następnie ułóż plastry awokado i posyp żółtym serem.

Obrazek

4. Odczekaj chwilę. Na samej górze ułóż drugi placek tortilli i przewróć na patelni.

Obrazek

5. Gotową przekąskę udekoruj przy pomocy salsy pomidorowej. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇