Pyszne różane bułeczki z serem i pietruszką. Wyglądają zjawiskowo, ale ich smak przebija wszystko...

Chyba większość z nas uwielbia, gdy jedzenie dobrze smakuje, a do tego wspaniale wygląda. Zazwyczaj nie jest to jednak łatwe, aby w jednym daniu połączyć te dwie cechy.

Pyszne różane bułeczki z serem i pietruszką. Wyglądają zjawiskowo, ale ich smak przebija wszystko...
Pyszności
SKOMENTUJ

W tym artykule pokażę ci łatwy sposób, jak sobie z tym poradzić. Już za chwilę zobaczysz przepis na pyszne różane bułeczki z serem i pietruszką, które zarówno wyglądają, jak i smakują wspaniale!

Dokładna instrukcja poniżej.

Składniki:

  1. 1 opak. ciasto do pizzy
  2. 5 łyżek czosnek wyciśnięty
  3. 5 łyżek pietruszka posiekana
  4. 120 g parmezan starty
  5. 120 g mozzarella starta
Sposób przygotowania:
1. Z ciasta do pizzy wytnij średniej wielkości okręgi.
2. Do każdego okręgu równomiernie nałóż po jednej łyżce wyciśniętego czosnku, po jednej łyżce pietruszki oraz po czubatej łyżce startej mozzarelli i czubatej łyżce startego parmezanu.
3. W każdym okręgu zrób małe nacięcia. Zacznij od środka okręgu i nacinaj aż do zewnętrznej krawędzi.
4. Następnie zagnij ciasto w miejscu nacięcia i każdy okrąg zwiń w rożek. Pamiętaj, że brzegi muszą być dobrze dociśnięte.
5. Ułóż 4 rożki na blaszce tak, aby ich końcówki były skierowane do wewnątrz. Piąty rożek ustaw w środku, w pozycji pionowej. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 15 minut.
6. Po 15 minutach wyjmij bułeczki z piekarnika. Posyp je z wierzchu startą mozzarellą oraz pietruszką.
7. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie