Rożki dla kibica

Już jutro kolejny mecz naszej ekipy, na który czekają wszyscy Polacy. Trzymamy kciuki za naszych i wierzymy, że odniosą zwycięstwo! A skoro już o kibicowaniu mowa, nic tak nie umili czasu spędzonego przed odbiornikami, jak pyszne rożki kibica z trzema wariantami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?

Obrazek
Pyszności

Z okazji Mistrzostw Świata w Piłkę Nożną specjalną ofertę przygotowała także sieć Domino's Pizza. Dużą pizzę kupicie już za 29,90 zł ? To jednak nie koniec - średni czas dostawy w Domino’s wynosi mniej niż 30 minut!

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 1 szczypta oregano
  4. 1 szczypta papryka słodka
  5. 1 szczypta czosnek granulowany
  6. 1/3 szkl. sos śmietankowo-czosnkowy
  7. 1/3 szkl. sos barbecue
  8. 1/2 szkl. sos do pizzy
  9. 30 g cheddar
  10. 30 g emmental
  11. 30 g mozzarella
  12. 2 szt. polędwiczki z kurczaka
  13. 4 plastry boczek
  14. 8 szt. salami
  15. 1,5 łyżeczki oliwa z oliwek

Ciasto

  1. 25 g drożdże świeże
  2. 150 ml woda ciepła
  3. 1/2 łyżeczki cukier
  4. 250 g mąka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżka oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż polędwiczki z kurczaka (doprawione solą, pieprzem i oregano, polane oliwą z oliwek), plastry boczku (doprawione słodką papryką) oraz salami (doprawione czosnkiem granulowanym).

Obrazek

2. Rozwałkowane ciasto podziel na trzy pasy. Następnie podziel je na mniejsze części i wydziel z nich kwadraty.

Obrazek

3. Na każdym z kwadratów rozprowadź sos śmietankowo-czosnkowy, sos barbecue, albo sos pomidorowy.

Obrazek

4. Na kwadracie z sosem barbecue ułóż podsmażony boczek.

Obrazek

5. Na kwadracie z sosem śmietankowo-czosnkowym ułóż podsmażonego kurczaka.

Obrazek

6. Zaś na kwadracie z sosem do pizzy ułóż podsmażone salami.

Obrazek

7. Złóż każdy kwadrat w trójkąt. Wierzch posmaruj sosem do pizzy i posyp mieszanką serów: cheddar, emmental oraz mozzarella. Piecz ok. 10-12 minut (temperatura 240 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy