PrzepisPrzekąskiRożki dla kibica

Rożki dla kibica

Rożki dla kibica
Pyszności

27.06.2018 17:00, aktual.: 28.06.2018 10:17

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Już jutro kolejny mecz naszej ekipy, na który czekają wszyscy Polacy. Trzymamy kciuki za naszych i wierzymy, że odniosą zwycięstwo! A skoro już o kibicowaniu mowa, nic tak nie umili czasu spędzonego przed odbiornikami, jak pyszne rożki kibica z trzema wariantami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?

Z okazji Mistrzostw Świata w Piłkę Nożną specjalną ofertę przygotowała także sieć Domino's Pizza. Dużą pizzę kupicie już za 29,90 zł ? To jednak nie koniec - średni czas dostawy w Domino’s wynosi mniej niż 30 minut!

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szczypta sól
  2. 1 szczypta pieprz
  3. 1 szczypta oregano
  4. 1 szczypta papryka słodka
  5. 1 szczypta czosnek granulowany
  6. 1/3 szkl. sos śmietankowo-czosnkowy
  7. 1/3 szkl. sos barbecue
  8. 1/2 szkl. sos do pizzy
  9. 30 g cheddar
  10. 30 g emmental
  11. 30 g mozzarella
  12. 2 szt. polędwiczki z kurczaka
  13. 4 plastry boczek
  14. 8 szt. salami
  15. 1,5 łyżeczki oliwa z oliwek

Ciasto

  1. 25 g drożdże świeże
  2. 150 ml woda ciepła
  3. 1/2 łyżeczki cukier
  4. 250 g mąka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżka oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż polędwiczki z kurczaka (doprawione solą, pieprzem i oregano, polane oliwą z oliwek), plastry boczku (doprawione słodką papryką) oraz salami (doprawione czosnkiem granulowanym).

Obraz

2. Rozwałkowane ciasto podziel na trzy pasy. Następnie podziel je na mniejsze części i wydziel z nich kwadraty.

Obraz

3. Na każdym z kwadratów rozprowadź sos śmietankowo-czosnkowy, sos barbecue, albo sos pomidorowy.

Obraz

4. Na kwadracie z sosem barbecue ułóż podsmażony boczek.

Obraz

5. Na kwadracie z sosem śmietankowo-czosnkowym ułóż podsmażonego kurczaka.

Obraz

6. Zaś na kwadracie z sosem do pizzy ułóż podsmażone salami.

Obraz

7. Złóż każdy kwadrat w trójkąt. Wierzch posmaruj sosem do pizzy i posyp mieszanką serów: cheddar, emmental oraz mozzarella. Piecz ok. 10-12 minut (temperatura 240 stopni Celsjusza).

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także