WAŻNE
TERAZ

Najnowsze dane o inflacji. Tego nie było od dawna

Rożkowe lasagne

Oto genialna przekąska, która z pewnością się Wam spodoba :) My zakochaliśmy się w nich od pierwszego kęsa i mamy nadzieję, że Wy również będziecie pod wielkim wrażeniem :)

Obrazek
Pyszności

Ta mieszanka sprawdzi się doskonale przede wszystkim jako pomysł na ciekawą przekąskę na imprezę, Będziecie zachwyceni!

Składniki:

  1. 2 szt. cebula posiekana
  2. 3 szt. czosnek
  3. 30 g parmezan
  4. 300 g makaron
  5. 400 g mięso wołowe mielone
  6. 1/2 lampki czerwone wino
  7. 400 g pomidory z puszki
  8. 2 łyżeczki pieprz
  9. 2 łyżeczki sól
  10. 3 łyżeczki oregano
  11. 1 łyżeczka przecier pomidorowy
  12. 100 ml śmietanka 30%
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, czosnek oraz mięso wołowe.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: czerwone wino, pomidory z puszki, pieprz, sól oraz oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Następnie wzbogać całą mieszankę o przecier pomidorowy, śmietankę 30%, parmezan i makaron. Duś wszystkie składniki pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

4. Podziel tortille na pół. Następnie utwórz z nich rożki (boki sklej przy pomocy mieszanki mąki z wodą). Na koniec je nafaszeruj i sklej ostatni brzeg.

Obrazek

5. Podsmaż wszystkie rożki na gorącym oleju.

Obrazek

6. Gotowe rożki z pysznym farszem udekoruj przy pomocy sera i posiekanej pietruszki. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯