Ruloniki z mięsnym farszem

Dziś piątek - początek weekendu i czas, który możecie spędzić ze swoimi bliskimi i znajomymi. A skoro mowa o tego typu spotkaniach, podczas nich nie może zabraknąć pysznych przekąsek.

Obrazek
Pyszności

I już za chwilę poznacie przepis, który możecie wykorzystać właśnie w tym celu. Oto recepta na genialne ruloniki z mięsnym farszem. Po prostu pychotka!

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  3. rukola do dekoracji
  4. 500 g wołowina mielona
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 szczypta sól
  7. 3 łyżki sos podmidorowy
  8. 400 g ser dwa rodzaje
  9. 20 szt. tortilla
  10. 1 szt. jajko roztrzepane
  11. sezam do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj wołowinę.

Obrazek

2. Następnie dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i połącz wszystkie składniki.

Obrazek

3. Do przestudzonego farszu dodaj dwa rodzaje sera. I dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Na każdym placku z tortilli rozprowadź mięsny farsz. Brzeg tortilli posmaruj roztrzepanym jajkiem. A następnie zwiń w rulon.

Obrazek

5. Na rulonikach z farszem rozprowadź roztrzepane jajko. Następnie posyp je sezamem. Piecz przekąski przez 20 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯