PrzepisPrzekąskiSer camembert zapiekany w cieście francuskim

Ser camembert zapiekany w cieście francuskim

Są tu jacyś miłośnicy sera camembert? Jeśli tak, już za chwilę zobaczycie coś, co na pewno Wam się spodoba. Oto przepis na pyszną przekąskę, która już na stałe zagości w Waszym domowym menu. Po prostu nie ma innej opcji.

Ser camembert zapiekany w cieście francuskim
Pyszności

01.11.2017 | aktual.: 02.11.2017 13:47

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. ser camembert
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/4 szkl. cebula czerwona posiekana
  5. 1 szt. ziemniak ugotowany
  6. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  7. 8 plastrów boczek
  8. bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Wytnij środek sera - tak jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Umieść obręcz serową na środku ciasta francuskiego i zawiń je dookoła. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

Obraz

3. W środku umieść kawałki cebuli i ugotowanego ziemniaka.

Obraz

4. Dodaj ser i pietruszkę

Obraz

5. Na wierzchu ułóż szachownicę z boczku i włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 minut.

Obraz

6. Gotową przekąskę udekoruj za pomocą bazylii.

Obraz