Ser camembert zapiekany w cieście francuskim

Są tu jacyś miłośnicy sera camembert? Jeśli tak, już za chwilę zobaczycie coś, co na pewno Wam się spodoba. Oto przepis na pyszną przekąskę, która już na stałe zagości w Waszym domowym menu. Po prostu nie ma innej opcji.

Ser camembert zapiekany w cieście francuskim
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. ser camembert
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/4 szkl. cebula czerwona posiekana
  5. 1 szt. ziemniak ugotowany
  6. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  7. 8 plastrów boczek
  8. bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Wytnij środek sera - tak jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Umieść obręcz serową na środku ciasta francuskiego i zawiń je dookoła. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem.

Obraz

3. W środku umieść kawałki cebuli i ugotowanego ziemniaka.

Obraz

4. Dodaj ser i pietruszkę

Obraz

5. Na wierzchu ułóż szachownicę z boczku i włóż do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 20 minut.

Obraz

6. Gotową przekąskę udekoruj za pomocą bazylii.

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia