Sernik zastrzyk szczęścia

Ten sernik poprawi Ci nawet najgorszy dzień. Najlepsza receptura na poprawę humoru jest w zasięgu Twojej ręki!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Krem

  1. 250 g biała czekolada
  2. 250 g serek śmietankowy
  3. 1 łyżeczka kawa mielona
  4. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  5. 250 ml śmietanka 30% ubita
  6. 3 łyżki cukier puder

Pozostałe składniki

  1. 1/4 tabliczki czekolada starta przy pomocy obieraczki
  2. 1/3 puszki masa kajmakowa
  3. 300 ml śmietanka 30% ubita

Spód na ciasto

  1. 30 szt. oreo
  2. 1/3 szkl. masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Na początku przygotuj spód na ciasto, łącząc ze sobą zblendowane ciastka oreo i roztopione masło. Następnie w misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, cukier puder, kawę mieloną oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj roztopioną i przestudzoną białą czekoladę oraz ubitą śmietankę.

Obrazek

3. Przełóż mieszankę do formy i wstaw do lodówki na 4 godziny.

Obrazek

4. Po tym czasie dodaj do ciasta masę kajmakową za pomocą strzykawki. Ponownie wstaw do lodówki na kolejne 4 godziny.

Obrazek

5. Przed podaniem udekoruj przy pomocy bitej śmietany i czekolady. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟