Serowe klopsiki na warzywnym makaronie

Serowe klopsiki na warzywnym makaronie to pyszny i sprawdzony przepis na obiad dla całej rodziny. Takiej mieszance nie sposób odmówić, o czym przekonasz się już za moment.

Obrazek
Pyszności

Makaron do tego przepisu przygotowaliśmy w mgnieniu oka dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

Makaron z pietruszki

  1. 1 szt. korzeń pietruszki
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżeczka sól

Klopsiki

  1. 2 szt. jajka
  2. 1/3 szkl. mleko
  3. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
  4. 6 szt. mozzarella małe kwadraciki
  5. 400 ml passata pomidorowa
  6. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 500 g mięso mielone
  10. 1 łyżeczka czosnek
  11. 1 łyżeczka sól
  12. 1 łyżeczka pieprz
  13. 1/2 szkl. parmezan (z podziałem na pół)
  14. 1/3 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, czosnek, sól, pieprz, parmezan, bułkę tartą, jajka, mleko i natkę pietruszki.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki stwórz klopsiki i umieść w środku kawałek żółtego sera.

Obrazek

3. Podsmaż klopsiki na patelni. Po chwili dodaj passatę pomidorową, zioła prowansalskie, pieprz oraz sól.

Obrazek

4. W międzyczasie zoodluj korzeń pietruszki. Powstały makaron przełóż do formy, polej oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli oraz pieprzu.

Obrazek

5. Na warzywnym makaronie ułóż klopsiki i posyp parmezanem. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀