WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z sosem barbecue - poczuj się jak na amerykańskim grillu!

Jestem pewna, że wiele razy widziałaś już w różnych filmach amerykańskie grillowanie. Dla obywateli tego kraju jest to ważny element kulturowy. Przepis, który znajdziesz w tym artykule, sprawi, że będziesz mieć okazję poczuć się, jakbyś była obecna właśnie na takim grillu. Na pewno miałaś już okazję spróbować skrzydełek z kurczaka z sosem, ale tym razem będziesz mieć możliwość przygotować je sama w domu. Wyglądają naprawdę pysznie, a smakują jeszcze lepiej! Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tego pysznego, niczym z amerykańskiego filmu dania. Przepis poniżej.

Obrazek
Ala Krauzowicz
skrzydelka-1

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy chilli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 20 skrzydełek z kurczaka
  • szklanka sosu barbecue
  • 1/2 szklanki miodu

6. Ponownie włóż skrzydełka do piekarnika. Wyjmij gotowe skrzydełka po 10 minutach.

Najlepiej będą smakowały w towarzystwie sałatki. Smacznej uczty!

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser