Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z sosem barbecue - poczuj się jak na amerykańskim grillu!

Jestem pewna, że wiele razy widziałaś już w różnych filmach amerykańskie grillowanie. Dla obywateli tego kraju jest to ważny element kulturowy. Przepis, który znajdziesz w tym artykule, sprawi, że będziesz mieć okazję poczuć się, jakbyś była obecna właśnie na takim grillu. Na pewno miałaś już okazję spróbować skrzydełek z kurczaka z sosem, ale tym razem będziesz mieć możliwość przygotować je sama w domu. Wyglądają naprawdę pysznie, a smakują jeszcze lepiej! Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tego pysznego, niczym z amerykańskiego filmu dania. Przepis poniżej.

Obrazek
Ala Krauzowicz
skrzydelka-1

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy chilli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 20 skrzydełek z kurczaka
  • szklanka sosu barbecue
  • 1/2 szklanki miodu

6. Ponownie włóż skrzydełka do piekarnika. Wyjmij gotowe skrzydełka po 10 minutach.

Najlepiej będą smakowały w towarzystwie sałatki. Smacznej uczty!

Wybrane dla Ciebie
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Ten grzyb rośnie, gdy wszystkie inne się kończą. Jest naprawdę smaczny, a mimo to mało kto go zna
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Grzybiarze je pomijają. W pierogach lepsze niż podgrzybki
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
Nie daj się skusić na kolor, bo skład cię odstraszy. Jesienią kupuj tylko takie suszone owoce
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość