Śniadaniowa bagietka

Śniadaniowa bagietka to sprawdzony i szybki pomysł na pyszne śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy niewiele, aby przygotować prawdziwą ucztę dla podniebienia.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 5 szt. jajka
  3. 60 ml mleko/śmietanka 30%
  4. 4 plastry podsmażony boczek
  5. 1/3 szkl. posiekany szczypiorek
  6. 1/2 szkl. mozzarella
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Zrób w bagietce wgłębienie (przez całą długość).

Obrazek

2. Teraz przygotuj farsz, łącząc ze sobą: jajka, mleko lub śmietankę, podsmażony boczek, posiekany szczypiorek, mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Powstały farsz umieść w bagietce, po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"