Spaghetti z kurczakiem z piekarnika

Spaghetti z kurczakiem z piekarnika to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g makaron spaghetti ugotowany
  2. 1 łyżeczka oregano
  3. 350 ml passata pomidorowa
  4. 1 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka bazylia
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 5 szt. jajka
  9. 1.5 szkl. parmezan (szkl. do makaronu)
  10. 1 szkl. śmietanka
  11. 12 plastrów żółty ser
  12. 3 szt. kurczak w panierce

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia: ugotowanego makaronu, oregano, bazylii, pieprzu, soli, jajek...

Obrazek

2. ...parmezanu (szkl.) oraz śmietanki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Pozostały parmezan rozsyp w formie do pieczenia.

Obrazek

4. Następnie przenieś do formy połowę makaronu. Na wierzchu ułóż plastry żółtego sera i kurczaka w panierce.

Obrazek

5. Ponownie dodaj plastry żółtego sera. Nie zapomnij również o drugiej warstwie makaronu.

Obrazek

6. Bezpośrednio na makaronie rozprowadź passatę pomidorową i dodaj żółty ser. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Upieczony tort udekoruj pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna