Spaghetti z sosem basilico i krewetkami

Spaghetti z sosem basilico i krewetkami to nasze najnowsze odkrycie. Kiedy serwujemy je naszym bliskim, zawsze proszą o dokładkę. Jeśli więc szukasz, sprawdzonego przepisu na pyszną ucztę dla podniebienia, ten przepis z pewnością się przyda!

Obrazek
Pyszności

Do przygotowania naszego obiadu wykorzystaliśmy sos basilico i makaron spaghetti marki Barilla.

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 3 ząbki czosnek
  4. 12 szt. surowe krewetki
  5. 400 g sos BARILLA BASILICO
  6. 100 ml śmietanka 18%
  7. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  8. 300 g makaron spaghetti BARILLA

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, czosnek i krewetki.

Obrazek

2. Po chwili dodaj sos basilico...

Obrazek

3. ...oraz śmietankę.

Obrazek

4. Nie zapomnij także o natce pietruszki,

Obrazek

5. W międzyczasie ugotuj makaron spaghetti, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek
Spaghetti - Pyszności

6. Ugotowany makaron dodaj na patelnię i połącz dokładnie wszystkie składniki.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach