NewsyTen sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!
Ten sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!
Czasami przyrządzanie ryby może wydawać się przerażające. Najczęściej martwimy się, że ryba będzie niedosmażona, niedogotowana czy też przesmażona lub przegotowana. Nie wiemy też czy będzie dobra w smaku... Ahh, same problemy z tymi rybami!
Ala Krauzowicz
29.04.2016 | aktual.: 23.03.2018 10:38
Na szczęście istnieje wspaniała i niezawodna metoda, dzięki której już niż nigdy nie będziesz mieć takich zmartwień. Co więcej, będziesz przyrządzać rybę z wielką przyjemnością. A jak wiadomo ryba to samo zdrowie, ponieważ zawiera wiele cennych składników odżywczych.
Potrzebować będziesz:
- filet z łososia
- 2 cytryny
- sól
- pieprz
- pęczek świeżego tymianku
- oliwa z oliwek
1. Pokrój cytryny na cienkie plasterki. Następnie usuń wszystkie pestki.
2. Umieść filet z łososia w naczyniu żaroodpornym. Następnie posyp go solą i pieprzem.
3. Polej łososia sporą ilością oliwy z oliwek. Następnie poukładaj na filecie plasterki cytryny oraz gałązki świeżego tymianku.
Wiem, że oliwy z oliwek jest tutaj dużo, ale w ten sposób uchronisz łososia przed wysuszeniem się.
4. Włóż naczynie z rybą do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni C. Piecz przez 20-25 minut.
Poznasz, że ryba jest gotowa, kiedy zmieni swój kolor z pomarańczowego na delikatny różowy.