NewsyTen sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!
Ten sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!
Ala Krauzowicz
29.04.2016 16:42, aktualizacja: 23.03.2018 10:38Czasami przyrządzanie ryby może wydawać się przerażające. Najczęściej martwimy się, że ryba będzie niedosmażona, niedogotowana czy też przesmażona lub przegotowana. Nie wiemy też czy będzie dobra w smaku... Ahh, same problemy z tymi rybami!
Na szczęście istnieje wspaniała i niezawodna metoda, dzięki której już niż nigdy nie będziesz mieć takich zmartwień. Co więcej, będziesz przyrządzać rybę z wielką przyjemnością. A jak wiadomo ryba to samo zdrowie, ponieważ zawiera wiele cennych składników odżywczych.
Potrzebować będziesz:
- filet z łososia
- 2 cytryny
- sól
- pieprz
- pęczek świeżego tymianku
- oliwa z oliwek
1. Pokrój cytryny na cienkie plasterki. Następnie usuń wszystkie pestki.
2. Umieść filet z łososia w naczyniu żaroodpornym. Następnie posyp go solą i pieprzem.
3. Polej łososia sporą ilością oliwy z oliwek. Następnie poukładaj na filecie plasterki cytryny oraz gałązki świeżego tymianku.
Wiem, że oliwy z oliwek jest tutaj dużo, ale w ten sposób uchronisz łososia przed wysuszeniem się.
4. Włóż naczynie z rybą do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni C. Piecz przez 20-25 minut.
Poznasz, że ryba jest gotowa, kiedy zmieni swój kolor z pomarańczowego na delikatny różowy.