Ten sposób jest zdecydowanie najlepszym, na przyrządzenie przepysznego łososia. Mniam!

Czasami przyrządzanie ryby może wydawać się przerażające. Najczęściej martwimy się, że ryba będzie niedosmażona, niedogotowana czy też przesmażona lub przegotowana. Nie wiemy też czy będzie dobra w smaku... Ahh, same problemy z tymi rybami!

Obrazek
Ala Krauzowicz

Na szczęście istnieje wspaniała i niezawodna metoda, dzięki której już niż nigdy nie będziesz mieć takich zmartwień. Co więcej, będziesz przyrządzać rybę z wielką przyjemnością. A jak wiadomo ryba to samo zdrowie, ponieważ zawiera wiele cennych składników odżywczych.

ryba-1

Potrzebować będziesz:

  • filet z łososia
  • 2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek świeżego tymianku
  • oliwa z oliwek
ryba-2

1. Pokrój cytryny na cienkie plasterki. Następnie usuń wszystkie pestki.

ryba-3

2. Umieść filet z łososia w naczyniu żaroodpornym. Następnie posyp go solą i pieprzem.

ryba-4

3. Polej łososia sporą ilością oliwy z oliwek. Następnie poukładaj na filecie plasterki cytryny oraz gałązki świeżego tymianku.

ryba-5

Wiem, że oliwy z oliwek jest tutaj dużo, ale w ten sposób uchronisz łososia przed wysuszeniem się.

4. Włóż naczynie z rybą do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni C. Piecz przez 20-25 minut.

ryba-6

Poznasz, że ryba jest gotowa, kiedy zmieni swój kolor z pomarańczowego na delikatny różowy.

5. Kiedy łosoś będzie gotowy, wyciągnij go z piekarnika. Nie musisz go nawet przekładać na talerze. Wystarczy, że położysz naczynie żaroodporne na stole i każdy nałoży sobie tyle, ile będzie chciał, przy pomocy dużej łyżki do nakładania. Smacznego!

ryba-7
Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀