PoradyStewardessa pokazała, jak odgrzać obiad bez pieca i mikrofalówki. Co za pomysłowość

Stewardessa pokazała, jak odgrzać obiad bez pieca i mikrofalówki. Co za pomysłowość

Stewardessa pokazała, jak odgrzewa jedzenie w pokładowej kuchni
Stewardessa pokazała, jak odgrzewa jedzenie w pokładowej kuchni
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, TikTok: jadenaomii1
23.12.2023 16:31, aktualizacja: 23.12.2023 17:51

Przygotowywanie posiłków na pokładzie samolotu to nie lada wyzwanie. Wszystko to wynika ze skromnych możliwości pokładowej kuchni. Mimo to załoga nie ustaje w wysiłkach, aby sprostać trudnościom, a owocem tego kreatywnego podejścia do pewnych ograniczeń podzieliła się stewardessa na TikToku.

Jednym z nietypowych, a zarazem innowacyjnych sposobów podgrzewania jedzenia w trakcie lotu podzieliła się pewna stewardesa na TikToku. Jej metoda, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się nieco nietypowa, wzbudziła duże zainteresowanie widzów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Bez pieca i mikrofalówki. Jak stewardessy odgrzewają jedzenie?

Jade Naomi, stewardessa i tiktokerka opublikowała w mediach społecznościowych krótki filmik, w którym pokazuje, jak radzi się z podgrzewaniem obiadu w samolocie, gdzie nie ma do dyspozycji piekarnika czy kuchenki mikrofalowej. Pod wideo pojawiło się sporo komentarzy, a niektóre z nich sugerowały, że w taki sposób żywność podgrzewa się w więzieniu.

Patent stewardess na podgrzanie jedzenia jest bardzo prosty, a przez niektórych został nazwany genialnym. Jak tłumaczy Jade Naomi w swoim wideo, pudełko z przygotowanym jedzeniem, szczelnie zamknięte, należy dokładnie zawinąć w folię i tak przygotowane ląduje w kolejnym foliowym worku. W następnym kroku do worka należy wlać gorącą wodę, a dla pewności cały pakunek zabezpieczyć jeszcze jedną reklamówką. Po ok. 45 minutach stewardesa wyjmuje podgrzany posiłek.

Jak podgrzewane jest jedzenie dla pasażerów samolotów?

Patent ten oczywiście dotyczy wyłączenie jedzenia, które pracownicy załogi podgrzewają dla siebie. Posiłki przeznaczone dla pasażerów, przygotowane przez firmy cateringowe, równie wymagają odgrzania, a mięso niekiedy nawet dogotowania, a odbywa się to w profesjonalnych piecach samolotowych - urządzeniach konwekcyjnych, w których jedzenie podgrzewane jest za pomocą gorącego powietrza. Na pokładach samolotów nie ma mikrofalówek, chociaż niektóre wczesne wersje Boeinga 747 miały je na pokładzie.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także