Ułożyła plasterki banana na kawałku chleba. Chwilę później powstało najlepsze śniadanie, jakie widziałam!

Pyszne śniadanie to najlepszy sposób na pozytywne i energiczne rozpoczęcie dnia. Dzisiaj zaproponuję ci je w słodkiej odsłonie - tost francuski z bananami, truskawkami, miodem i syropem klonowym.

Obrazek
Ala Krauzowicz

Jeżeli dbasz o swoje zdrowie, nie przejmuj się, ten przepis jest dla ciebie idealny, ponieważ wszystkie potrzebne składniki, są naturalne i zdrowe.

Dokładna instrukcja, jak zrobić takiego tosta, znajduje się poniżej.

sniadanie-1

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 szczypty cynamonu
  • szczypta soli
  • 1 obrany banan
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 230 g truskawek
  • 4 kawałki chleba
  • cukier puder (opcjonalnie)

1. Do miski włóż rozbite jajka, szczyptę cynamonu i sól. Dokładnie wymieszaj.

sniadanie-2

2. Połóż banana na desce do krojenia, odetnij końcówki i je wyrzuć. Następnie pokrój banana w plasterki.

sniadanie-3

3. Na dwóch kawałkach chleba, poukładaj plastry bananów. (ok. 9 plastrów na jeden kawałek)

sniadanie-4

4. Posyp banana szczyptą cynamonu oraz polej miodem.

sniadanie-5
sniadanie-6

5. Na kawałkach chleba z bananami, połóż pozostałe 2 suche kawałki chleba.

sniadanie-7

6. Powstałe kanapki dokładnie namocz we wcześniej przygotowanej miksturze z jajek, cynamonu i soli.

sniadanie-8

7. Rozgrzej patelnie, a następnie włóż na nią kanapki. Smaż tak długo, aż się zarumienią. Co jakiś czas, przewracaj na drugą stronę. Kiedy będą gotowe, zdejmij je z patelni i połóż na talerzu. Każdą z kanapek przekrój na pół.

sniadanie-9

8. Na osobnej patelni rozlej syrop klonowy. Podgrzewaj go przez ok. 2 minuty. Następnie dodaj także truskawki i podgrzewaj całość przez 3 minuty, co jakiś czas mieszając.

sniadanie-10
sniadanie-11

9. Polej tosty gotowym sosem z syropu klonowego i truskawek.

sniadanie-12

Przyjemnego śniadania!

sniadanie-1
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej