Sushi cieszy się ogromną popularnością, dlatego też zdecydowaliśmy się przygotować naszą wersję tego kultowego dania. W końcu kreatywnych pomysłów nigdy za wiele ?
Pyszności
23.11.2019 12:00
Składniki:
Dodatki
1 łyżeczka wasabi
1 łyżeczka marynowany imbir
1 łyżeczka sezam kolorowy
Podstawowe składniki
1 szt. ogórek szklarniowy krótki
2 szt. szynka drobiowa plastry
1/2 szt. marchewka
1/4 szt. awokado
5 g świeży szczypiorek
1/2 łyżeczki sos Sriracha Mayo
Sposób przygotowania:
1. Usuń miąższ z ogórka.
2. Podziel marchewkę na mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
3. Ułóż obok siebie dwa plastry szynki. Następnie, na dolnej krawędzi ułóż awokado i nieco wyżej wcześniej przygotowaną marchewkę.
4. Kolejny rząd stwórz przy pomocy szczypiorku i jeszcze jeden z sosem Sriracha Mayo. Zwiń całość w rulon.