Świeże rolki inspirowane sushi

Sushi cieszy się ogromną popularnością, dlatego też zdecydowaliśmy się przygotować naszą wersję tego kultowego dania. W końcu kreatywnych pomysłów nigdy za wiele ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Dodatki

  1. 1 łyżeczka wasabi
  2. 1 łyżeczka marynowany imbir
  3. 1 łyżeczka sezam kolorowy

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy krótki
  2. 2 szt. szynka drobiowa plastry
  3. 1/2 szt. marchewka
  4. 1/4 szt. awokado
  5. 5 g świeży szczypiorek
  6. 1/2 łyżeczki sos Sriracha Mayo

Sposób przygotowania:

1. Usuń miąższ z ogórka.

Obrazek

2. Podziel marchewkę na mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

3. Ułóż obok siebie dwa plastry szynki. Następnie, na dolnej krawędzi ułóż awokado i nieco wyżej wcześniej przygotowaną marchewkę.

Obrazek

4. Kolejny rząd stwórz przy pomocy szczypiorku i jeszcze jeden z sosem Sriracha Mayo. Zwiń całość w rulon.

Obrazek

5. Powstałą mieszankę umieść w ogórku.

Obrazek

6. Teraz potnij go na mniejsze kawałki i gotowe.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni