Już za chwilę poznacie recepturę na pyszne szpinakowo-serowe rożki. Po prostu nie można tego przegapić!
Pyszności
Składniki:
1 szt. ciasto francuskie
250 g szpinak podsmażony na patelni i posiekany na mniejsze kawałki
125 g ser ricotta
100 g ser feta
1 szczypta sól
1 szczypta gałka muszkatołowa
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka oregano
1 szt. jajko
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą podsmażony i posiekany szpinak, ser ricottę oraz ser feta.
2. Następnie dopraw do smaku przy pomocy: soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz oregano.
3. Podziel ciasto na kilka kwadratów.
4. Gotowy farsz rozprowadź na połowie ciasta i stwórz z niego trójkąt.
5. Przy pomocy widelca stwórz falbankę na krawędziach rożków. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku przez 20 minut.