Szybki obiad bez gotowania: idealne rozwiązanie dla studenta

Życie studenta rządzi się swoimi prawami. Po całym dniu zajęć nie ma czasu na spędzanie godzin w kuchni. Każda minuta jest na wagę złota, zwłaszcza gdy przyjaciele już pytają, czy mogą wpaść wieczorem. Co wtedy podać? Co zjeść, aby było smacznie i pożywnie? Odpowiedź jest prosta – dania gotowe, które wystarczy podgrzać. Wiesz, które wybrać?

Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Gotowe posiłki – szybkie, smaczne i pełne możliwości

Po całym dniu intensywnych obowiązków kuchnia i długie gotowanie to ostatnia rzecz, na którą ma się ochotę. Zamiast więc tracić godziny na przygotowywanie skomplikowanych posiłków, sięgnij po rozwiązanie, które pozwala zaoszczędzić czas, a jednocześnie nie rezygnować z jakości i smaku.

U Jędrusia znajdziesz dania nie tylko na obiad, ale i na spotkanie z przyjaciółmi, a nawet romantyczną kolację. Cenisz tradycyjne smaki? Lubisz polską kuchnię? Sięgnij po pierogi, naleśniki, krokiety, kopytka lub placki ziemniaczane z linii Znane i Lubiane. Będziesz zaskoczony, jak wiele w niej kulinarnych możliwości. Naleśniki z serem i truskawkami, z serem, z jabłkami i cynamonem, a może solo, żebyś mógł samemu wypełnić je ulubionym farszem? Możliwości jest całe mnóstwo, podobnie jak smaków pierogów: z mięsem, szpinakiem i serem, kapustą i grzybami, z serem i truskawkami, z serem i jagodami czy ruskie.

Wśród znanych i lubianych dań są też krokiety ze szpinakiem i serem, z pieczarkami i serem mozzarella oraz z mięsem. A jeśli masz ochotę na coś innego niż ziemniaki albo po prostu nie masz czasu ich obierać i gotować, sięgnij po kluski śląskie, leniwe albo na parze.

Solidny posiłek na chłodne dni

Gdy za oknem robi się chłodniej, nic nie poprawia nastroju tak, jak porządny, ciepły obiad. To moment, kiedy naprawdę chce się zjeść coś sycącego, aromatycznego i dobrego. Seria Obiad Podano to idealna propozycja na takie dni. Wystarczy kilka minut, by na stole pojawiło się smaczne i pożywne danie. To także świetna opcja, gdy chcesz zaprosić kogoś na posiłek bez długich i wymagających przygotowań. W ofercie znajdziesz różnorodne dania m.in. kotlet mielony z buraczkami zasmażanymi i puree ziemniaczanym, kotlet drobiowy z marchewką z groszkiem i puree ziemniaczanym, kotlet De Volaille z marchewką z groszkiem i puree ziemniaczanym, a także placki ziemniaczane – zarówno solo, jak i z gulaszem wieprzowym po węgiersku.

© materiały partnera

Na obiad, deser czy słodką przekąskę między zajęciami sprawdzą się pierogi szarlotkowe, które zaskakują niebanalnym połączeniem smakowym. Delikatne ciasto wypełnione nadzieniem z jabłkami i cynamonem sprawiają, że każdy kęs staje się małą chwilą przyjemności. Nie ma nic lepszego na jesienne popołudnie.

© materiały partnera

Kulinarna podróż bez wychodzenia z domu

Jeśli wolisz bardziej egzotyczne smaki, wybierz się w kulinarną podróż z linią Smak na świat. Możesz spróbować np. pancakes inspirowanych kuchnią amerykańską czy zaczerpniętych z włoskich kulinarnych tradycji spinaci w naleśniku albo kurczaka w stylu toskańskim z makaronem strozzapreti. Jeśli zaś twoim kubkom smakowym bliżej do Indii, do wyboru masz Butter Chicken z ryżem jaśminowym lub kurczaka Tikka Masala z ryżem mieszanym.

© materiały partnera

Jest i opcja kulinarnej podróży na Daleki Wschód. Dania Asia Cook to prosty sposób na orientalną ucztę w środku dnia. Kolacja we dwoje? Wieczór planszówek ze znajomymi? Maraton seriali? Sięgnij po to, na co akurat masz ochotę. Do wyboru są: kurczak po wietnamsku, kurczak Korma, wieprzowina 5 smaków czy kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Każde danie to połączenie delikatnego mięsa z aromatycznym sosem ryżem.

Nie wyobrażasz sobie azjatyckiej kuchni bez sajgonek? Są i one! W wielu opcjach – z warzywami, kimchi i tofu, z wieprzowiną, kurczakiem lub wędzonym tofu – zaserwują porcję orientalnego smaku.

Coś dla aktywnych i wiecznie w biegu…

U Jędrusia są też dania dla osób, które dbają o formę i chcą jeść zdrowo. W linii proteinowej znajdziesz sycące posiłki, w których mięso z kurczaka łączy się z sosami warzywnymi, np. dyniowo-kokosowym z ciecierzycą albo brokułowym z makaronem i pieczonymi brokułami. Każde danie łączy w sobie białko, węglowodany i warzywa, dzięki czemu świetnie sprawdza się po treningu lub w trakcie dnia po brzegi wypełnionego obowiązkami.

A skoro o intensywnym dniu mowa, pamiętaj, by mieć coś, co pozwoli go przetrwać z energią i dobrym smakiem. Dania z linii To Go powstały z myślą o wszystkich, którzy żyją w biegu i potrzebują szybkiego, ale wartościowego posiłku. To pyszne, pożywne posiłki, które wystarczy podgrzać, by cieszyć się dobrym smakiem w pracy, na uczelni czy w podróży. Możesz sięgnąć po klasyczne pierogi ruskie i z mięsem. Co je łączy? Dobry smak, brak dodatku substancji konserwujących i wygodne opakowanie, idealnie dopasowane do tempa życia młodych, aktywnych i zapracowanych osób.

Życie nie zwalnia, więc po co zwalniać w kuchni? Wybieraj, mieszaj, testuj nowe smaki, i to bez stresu, że coś się nie uda. Dobre jedzenie to nie obowiązek, tylko przyjemność, na którą zawsze warto znaleźć chwilę.

Płatna współpraca z marką U Jędrusia
Wybrane dla Ciebie
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Naleśniki smażę tylko na tym tłuszczu. Są pyszne i się nie rwą
Naleśniki smażę tylko na tym tłuszczu. Są pyszne i się nie rwą
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Zamiast gotować, wrzucam do blendera, a później do piekarnika. Ciężko o smaczniejsze śniadanie
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Wrzucam do wigilijnego bigosu. Niby bez mięsa, ale dzięki nim jego smak jest głęboki i pełny
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Grudniowy niezbędnik w kuchni - sprawdź subiektywny wybór redakcji
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
Dodaję do ciasta na naleśniki do świątecznych krokietów. Nigdy nie pękają i są wyjątkowo elastyczne
Wrzuć do gotowania jajek. Skorupka ześlizgnie się niemal sama
Wrzuć do gotowania jajek. Skorupka ześlizgnie się niemal sama
To najzdrowsze danie polskiej Wigilii. Najbardziej popularne jest na Podkarpaciu
To najzdrowsze danie polskiej Wigilii. Najbardziej popularne jest na Podkarpaciu
Dodaję 2 sztuki do moczenia grzybów. Usuwają całą goryczkę, poprawiają smak i strukturę
Dodaję 2 sztuki do moczenia grzybów. Usuwają całą goryczkę, poprawiają smak i strukturę
Wyłączono komentarze
Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.
Redakcja serwisu Pyszności
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟