Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie
Przepis na ciekawą, oryginalną i przede wszystkim smaczną przekąskę na ciepło przyda się w każdej kuchni. Tylko jak ją zrobić? Już wyjaśniam!
18.05.2024 08:46
Planujesz imprezę w gronie przyjaciół lub rodziny i ciągle szukasz ciekawej inspiracji na smaczną przekąskę? Z naszymi genialnymi rożkami z tortilli sukces masz gwarantowany już na samym starcie. Dlatego możesz zakończyć poszukiwania i od razu zabrać się do pracy. To będzie prawdziwy sztos.
Skąd ta pewność? Otóż w moim domu genialne rożki na bazie tortilli robią prawdziwą furorę za każdym razem, kiedy tylko pojawiają się na stole. Goście zawsze się nimi zajadają i dopytują o szczegółową recepturę. A jest ona naprawdę banalna, bo wystarczy umieścić w chrupiących rożkach kilka sprawdzonych produktów i gotowe! Kombinacja smażonych pieczarek, ciągnącej się mozzarelli, kultowego sosu do pizzy, kukurydzy oraz czerwonej cebuli ma w sobie to "coś".
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ciekawy przepis na pyszną przekąskę na ciepło sprawdzi się świetnie w każdym domu
Składniki:
- 3 tortille,
- 8 łyżek sosu do pizzy,
- 150 g sera mozzarella,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 1/2 czerwonej cebuli,
- 5 pieczarek,
- przyprawy: sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania rożków z tortilli. Aby je zrobić, wystarczy przeciąć każdy placek na pół, po czym zwinąć gotowe elementy w różek. Do zabezpieczenia powstałej konstrukcji używam małych wykałaczek.
Krok 2. Gotowe rożki układam następnie w formie do pieczenia wyłożonej papierem. Kuchenny gadżet z zawartością trafia do rozgrzanego piekarnika na 8 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Krok 3. W międzyczasie przygotowuję dodatki, którymi wypełnię upieczone rożki. Zaczynam od przygotowania pieczarek. Grzyby dzielę na mniejsze elementy, po czym podsmażam je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, soli i pieprzu.
Następnie kroję w piórka czerwoną cebulę i ścieram na tarce żółty ser.
Krok 4. Po wyjęciu rożków z piekarnika usuwam w pierwszej kolejności wykałaczki. Następnie każdy taki element wypełniam po brzegi dodatkami, a mianowicie: sosem do pizzy, mozzarellą, czerwoną cebulą, pieczarkami oraz kukurydzą.
Krok 5. I to wszystko, smacznego!