Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie

Przepis na ciekawą, oryginalną i przede wszystkim smaczną przekąskę na ciepło przyda się w każdej kuchni. Tylko jak ją zrobić? Już wyjaśniam!

Obok takich pyszności nie sposób przejść obojętnieObok takich pyszności nie sposób przejść obojętnie
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Planujesz imprezę w gronie przyjaciół lub rodziny i ciągle szukasz ciekawej inspiracji na smaczną przekąskę? Z naszymi genialnymi rożkami z tortilli sukces masz gwarantowany już na samym starcie. Dlatego możesz zakończyć poszukiwania i od razu zabrać się do pracy. To będzie prawdziwy sztos.

Skąd ta pewność? Otóż w moim domu genialne rożki na bazie tortilli robią prawdziwą furorę za każdym razem, kiedy tylko pojawiają się na stole. Goście zawsze się nimi zajadają i dopytują o szczegółową recepturę. A jest ona naprawdę banalna, bo wystarczy umieścić w chrupiących rożkach kilka sprawdzonych produktów i gotowe! Kombinacja smażonych pieczarek, ciągnącej się mozzarelli, kultowego sosu do pizzy, kukurydzy oraz czerwonej cebuli ma w sobie to "coś".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie

Ciekawy przepis na pyszną przekąskę na ciepło sprawdzi się świetnie w każdym domu

Składniki:

  • 3 tortille,
  • 8 łyżek sosu do pizzy,
  • 150 g sera mozzarella,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1/2 czerwonej cebuli,
  • 5 pieczarek,
  • przyprawy: sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania rożków z tortilli. Aby je zrobić, wystarczy przeciąć każdy placek na pół, po czym zwinąć gotowe elementy w różek. Do zabezpieczenia powstałej konstrukcji używam małych wykałaczek.

W pierwszej kolejności zajmuję się złożeniem rożków
W pierwszej kolejności zajmuję się złożeniem rożków © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Gotowe rożki układam następnie w formie do pieczenia wyłożonej papierem. Kuchenny gadżet z zawartością trafia do rozgrzanego piekarnika na 8 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Czas na krótką wizytę w piekarniku
Czas na krótką wizytę w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. W międzyczasie przygotowuję dodatki, którymi wypełnię upieczone rożki. Zaczynam od przygotowania pieczarek. Grzyby dzielę na mniejsze elementy, po czym podsmażam je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, soli pieprzu

Pieczarki doprawiam do smaku solą i pieprzem
Pieczarki doprawiam do smaku solą i pieprzem © Licencjodawca | Pyszności

Następnie kroję w piórka czerwoną cebulę i ścieram na tarce żółty ser

Krok 4. Po wyjęciu rożków z piekarnika usuwam w pierwszej kolejności wykałaczki. Następnie każdy taki element wypełniam po brzegi dodatkami, a mianowicie: sosem do pizzy, mozzarellą, czerwoną cebulą, pieczarkami oraz kukurydzą. 

Już coraz bliżej
Już coraz bliżej © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. I to wszystko, smacznego!

Prawdziwe pyszności
Prawdziwe pyszności © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji
Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji
Podają do obiadu zamiast surówki. My dusimy kapustę, Turcy wolą inne warzywo
Podają do obiadu zamiast surówki. My dusimy kapustę, Turcy wolą inne warzywo
Nazywają to ciastem oposa. Co warstwa, to pyszniejsza
Nazywają to ciastem oposa. Co warstwa, to pyszniejsza
Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje