Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie

Przepis na ciekawą, oryginalną i przede wszystkim smaczną przekąskę na ciepło przyda się w każdej kuchni. Tylko jak ją zrobić? Już wyjaśniam!

Obok takich pyszności nie sposób przejść obojętnieObok takich pyszności nie sposób przejść obojętnie
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Planujesz imprezę w gronie przyjaciół lub rodziny i ciągle szukasz ciekawej inspiracji na smaczną przekąskę? Z naszymi genialnymi rożkami z tortilli sukces masz gwarantowany już na samym starcie. Dlatego możesz zakończyć poszukiwania i od razu zabrać się do pracy. To będzie prawdziwy sztos.

Skąd ta pewność? Otóż w moim domu genialne rożki na bazie tortilli robią prawdziwą furorę za każdym razem, kiedy tylko pojawiają się na stole. Goście zawsze się nimi zajadają i dopytują o szczegółową recepturę. A jest ona naprawdę banalna, bo wystarczy umieścić w chrupiących rożkach kilka sprawdzonych produktów i gotowe! Kombinacja smażonych pieczarek, ciągnącej się mozzarelli, kultowego sosu do pizzy, kukurydzy oraz czerwonej cebuli ma w sobie to "coś".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tortillowe rożki z pyszną niespodzianką są hitem na każdej imprezie

Ciekawy przepis na pyszną przekąskę na ciepło sprawdzi się świetnie w każdym domu

Składniki:

  • 3 tortille,
  • 8 łyżek sosu do pizzy,
  • 150 g sera mozzarella,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1/2 czerwonej cebuli,
  • 5 pieczarek,
  • przyprawy: sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania rożków z tortilli. Aby je zrobić, wystarczy przeciąć każdy placek na pół, po czym zwinąć gotowe elementy w różek. Do zabezpieczenia powstałej konstrukcji używam małych wykałaczek.

W pierwszej kolejności zajmuję się złożeniem rożków
W pierwszej kolejności zajmuję się złożeniem rożków © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Gotowe rożki układam następnie w formie do pieczenia wyłożonej papierem. Kuchenny gadżet z zawartością trafia do rozgrzanego piekarnika na 8 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Czas na krótką wizytę w piekarniku
Czas na krótką wizytę w piekarniku © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. W międzyczasie przygotowuję dodatki, którymi wypełnię upieczone rożki. Zaczynam od przygotowania pieczarek. Grzyby dzielę na mniejsze elementy, po czym podsmażam je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, soli pieprzu

Pieczarki doprawiam do smaku solą i pieprzem
Pieczarki doprawiam do smaku solą i pieprzem © Licencjodawca | Pyszności

Następnie kroję w piórka czerwoną cebulę i ścieram na tarce żółty ser

Krok 4. Po wyjęciu rożków z piekarnika usuwam w pierwszej kolejności wykałaczki. Następnie każdy taki element wypełniam po brzegi dodatkami, a mianowicie: sosem do pizzy, mozzarellą, czerwoną cebulą, pieczarkami oraz kukurydzą. 

Już coraz bliżej
Już coraz bliżej © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. I to wszystko, smacznego!

Prawdziwe pyszności
Prawdziwe pyszności © Licencjodawca | Pyszności
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Za komuny smażyła je niemal każda gospodyni. Wychodziły puszyste i bardzo smaczne
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość