Serduszkowe pizzerinki w genialnym wydaniu. Zrobisz je w mgnieniu oka

Tak dobrych i uroczych pizzerinek jeszcze nie jadłeś. Co więcej, wyczarujesz je w swojej kuchni w błyskawicznym tempie. I to zaledwie z czterech składników.

Takim pysznościom nie sposób powiedzieć nieTakim pysznościom nie sposób powiedzieć nie
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Jak pokazać bliskim osobom, że bardzo je kochamy i jesteśmy wdzięczni za ich obecność? Moim zdaniem tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa — przygotować pyszną niespodziankę w jadalnym wydaniu. Taki prezent jest wyjątkowy i dany prosto od serca.

I taki właśnie przepis czeka na ciebie poniżej. Już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne pizzerniki z serduszkowym akcentem. Czekają tu same smaczne kęski jak: tortilla, salami, sos do pizzy oraz mozzarella. Do tego efekt końcowy zapada w pamięci na bardzo długo. Taką przekąskę możesz spokojnie zaserwować jako weekendowe śniadanie lub podać w ramach walentynkowego prezentu dla drugiej połówki. 

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Serduszkowe pizzerinki w genialnym wydaniu. Zrobisz je w mgnieniu oka

Oryginalne, urocze i mega smaczne przekąski z serduszkowym akcentem mają w sobie to "coś"!

Składniki:

  • 4 sztuki tortilli pszennej,
  • 6 łyżek sosu do pizzy,
  • 12 sztuk mini salami,
  • 50 g mozzarelli.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania spodu przyszłych pizzerinek. W tym celu układam na desce do krojenia pojedynczy placek tortilli, po czym wycinam z niego serduszko. Cały proces powtarzam jeszcze 3 razy.

Zaczynam od wycięcia serduszek z placków tortilli
Zaczynam od wycięcia serduszek z placków tortilli © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie to samo robię z plastrami salami. Z nich też wycinam serduszka. Tym razem w rozmiarze mini. Do wycięcia tych serduszek świetnie sprawdzą się małe foremki do wycinania ciasteczek. 

Następnie przygotowuję mini serduszka z salami
Następnie przygotowuję mini serduszka z salami © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Serduszka z tortilli układam w formie do pieczenia. Wcześniej wykładam ją papierem do pieczenia. Na każdym elemencie rozprowadzam sos pomidorowy. Produkt rozsmarowuję przy pomocy zwykłej łyżki stołowej. 

Na serduszkach z tortilli rozprowadzam sos
Na serduszkach z tortilli rozprowadzam sos © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Następnie ścieram na tarce mozzarellę, po czym rozsypuję ją na serduszkowych spodach. Jako ostatni element dodaję wcześniej przygotowane mini salami. W sumie na każdym kawałku ma znaleźć się po 3 mini serduszka

Gotowe serduszka wstawiam do piekarnika
Gotowe serduszka wstawiam do piekarnika © Licencjodawca | Pyszności

Tak przygotowane przekąski wkładam następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temp. 190 stopni Celsjusza.

Krok 5. I to wszystko, smacznego!

Palce lizać!
Palce lizać! © Licencjodawca | Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Ścieram zamiast marchewki i mieszam jogurtem. Numer 1 wśród jesiennych surówek
Ścieram zamiast marchewki i mieszam jogurtem. Numer 1 wśród jesiennych surówek
Ulubiona zupa Francuzów. Latem serwują na zimno, jesienią podgrzewają i posypują serem
Ulubiona zupa Francuzów. Latem serwują na zimno, jesienią podgrzewają i posypują serem
Na kolację serwuję hiszpańskie ziemniaczki. Najlepszy jest sos
Na kolację serwuję hiszpańskie ziemniaczki. Najlepszy jest sos
Mrozić surowe czy ugotowane pierogi na święta? Mało kto robi to dobrze
Mrozić surowe czy ugotowane pierogi na święta? Mało kto robi to dobrze
Prawie nie ma ości, a w smaku przypomina dorsza. Polacy nawet nie kojarzą nazwy
Prawie nie ma ości, a w smaku przypomina dorsza. Polacy nawet nie kojarzą nazwy
Zalej wrzątkiem i wypij. Brzuch nie będzie już dłużej jak nadmuchany balon
Zalej wrzątkiem i wypij. Brzuch nie będzie już dłużej jak nadmuchany balon
Te naleśniki zrobisz z trzech składników. Nie ma w nich ani grama mąki i cukru, a smakują jak najlepszy deser
Te naleśniki zrobisz z trzech składników. Nie ma w nich ani grama mąki i cukru, a smakują jak najlepszy deser
Zawijam w roladkę i zapiekam. Dział z wędlinami omijam z daleka
Zawijam w roladkę i zapiekam. Dział z wędlinami omijam z daleka
Polskie sery podbijają Szwajcarię. Ekspert zdradził mi, gdzie można je kupić
Polskie sery podbijają Szwajcarię. Ekspert zdradził mi, gdzie można je kupić
Ta zupa to postrach pierwszej randki. Zimą wspiera odporność i rozgrzewa
Ta zupa to postrach pierwszej randki. Zimą wspiera odporność i rozgrzewa
Polacy piją na potęgę, a Bosacka załamuje ręce. Najgorszy rodzaj kawy
Polacy piją na potęgę, a Bosacka załamuje ręce. Najgorszy rodzaj kawy
Plenerowy hit na mroźne dni. Po porcję tej zupy ustawiają się długie kolejki
Plenerowy hit na mroźne dni. Po porcję tej zupy ustawiają się długie kolejki