Serduszkowe pizzerinki w genialnym wydaniu. Zrobisz je w mgnieniu oka

Tak dobrych i uroczych pizzerinek jeszcze nie jadłeś. Co więcej, wyczarujesz je w swojej kuchni w błyskawicznym tempie. I to zaledwie z czterech składników.

Serduszkowe pizzerinki w genialnym wydaniu. Zrobisz je w mgnieniu okaTakim pysznościom nie sposób powiedzieć nie
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
SKOMENTUJ

Jak pokazać bliskim osobom, że bardzo je kochamy i jesteśmy wdzięczni za ich obecność? Moim zdaniem tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa — przygotować pyszną niespodziankę w jadalnym wydaniu. Taki prezent jest wyjątkowy i dany prosto od serca.

I taki właśnie przepis czeka na ciebie poniżej. Już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne pizzerniki z serduszkowym akcentem. Czekają tu same smaczne kęski jak: tortilla, salami, sos do pizzy oraz mozzarella. Do tego efekt końcowy zapada w pamięci na bardzo długo. Taką przekąskę możesz spokojnie zaserwować jako weekendowe śniadanie lub podać w ramach walentynkowego prezentu dla drugiej połówki. 

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ta zupa jest tak dobra, że moi bliscy od razu proszą mnie o dokładkę

Oryginalne, urocze i mega smaczne przekąski z serduszkowym akcentem mają w sobie to "coś"!

Składniki:

  • 4 sztuki tortilli pszennej,
  • 6 łyżek sosu do pizzy,
  • 12 sztuk mini salami,
  • 50 g mozzarelli.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania spodu przyszłych pizzerinek. W tym celu układam na desce do krojenia pojedynczy placek tortilli, po czym wycinam z niego serduszko. Cały proces powtarzam jeszcze 3 razy.

Zaczynam od wycięcia serduszek z placków tortilli
Zaczynam od wycięcia serduszek z placków tortilli © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Następnie to samo robię z plastrami salami. Z nich też wycinam serduszka. Tym razem w rozmiarze mini. Do wycięcia tych serduszek świetnie sprawdzą się małe foremki do wycinania ciasteczek. 

Następnie przygotowuję mini serduszka z salami
Następnie przygotowuję mini serduszka z salami © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Serduszka z tortilli układam w formie do pieczenia. Wcześniej wykładam ją papierem do pieczenia. Na każdym elemencie rozprowadzam sos pomidorowy. Produkt rozsmarowuję przy pomocy zwykłej łyżki stołowej. 

Na serduszkach z tortilli rozprowadzam sos
Na serduszkach z tortilli rozprowadzam sos © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Następnie ścieram na tarce mozzarellę, po czym rozsypuję ją na serduszkowych spodach. Jako ostatni element dodaję wcześniej przygotowane mini salami. W sumie na każdym kawałku ma znaleźć się po 3 mini serduszka

Gotowe serduszka wstawiam do piekarnika
Gotowe serduszka wstawiam do piekarnika © Licencjodawca | Pyszności

Tak przygotowane przekąski wkładam następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temp. 190 stopni Celsjusza.

Krok 5. I to wszystko, smacznego!

Palce lizać!
Palce lizać! © Licencjodawca | Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie