Serduszkowe pizzerinki w genialnym wydaniu. Zrobisz je w mgnieniu oka
09.02.2024 09:59, aktual.: 11.02.2024 12:32
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tak dobrych i uroczych pizzerinek jeszcze nie jadłeś. Co więcej, wyczarujesz je w swojej kuchni w błyskawicznym tempie. I to zaledwie z czterech składników.
Jak pokazać bliskim osobom, że bardzo je kochamy i jesteśmy wdzięczni za ich obecność? Moim zdaniem tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa — przygotować pyszną niespodziankę w jadalnym wydaniu. Taki prezent jest wyjątkowy i dany prosto od serca.
I taki właśnie przepis czeka na ciebie poniżej. Już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować genialne pizzerniki z serduszkowym akcentem. Czekają tu same smaczne kęski jak: tortilla, salami, sos do pizzy oraz mozzarella. Do tego efekt końcowy zapada w pamięci na bardzo długo. Taką przekąskę możesz spokojnie zaserwować jako weekendowe śniadanie lub podać w ramach walentynkowego prezentu dla drugiej połówki.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Oryginalne, urocze i mega smaczne przekąski z serduszkowym akcentem mają w sobie to "coś"!
Składniki:
- 4 sztuki tortilli pszennej,
- 6 łyżek sosu do pizzy,
- 12 sztuk mini salami,
- 50 g mozzarelli.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania spodu przyszłych pizzerinek. W tym celu układam na desce do krojenia pojedynczy placek tortilli, po czym wycinam z niego serduszko. Cały proces powtarzam jeszcze 3 razy.
Krok 2. Następnie to samo robię z plastrami salami. Z nich też wycinam serduszka. Tym razem w rozmiarze mini. Do wycięcia tych serduszek świetnie sprawdzą się małe foremki do wycinania ciasteczek.
Krok 3. Serduszka z tortilli układam w formie do pieczenia. Wcześniej wykładam ją papierem do pieczenia. Na każdym elemencie rozprowadzam sos pomidorowy. Produkt rozsmarowuję przy pomocy zwykłej łyżki stołowej.
Krok 4. Następnie ścieram na tarce mozzarellę, po czym rozsypuję ją na serduszkowych spodach. Jako ostatni element dodaję wcześniej przygotowane mini salami. W sumie na każdym kawałku ma znaleźć się po 3 mini serduszka.
Tak przygotowane przekąski wkładam następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Urządzenie w tym czasie ma pracować w temp. 190 stopni Celsjusza.
Krok 5. I to wszystko, smacznego!