WAŻNE
TERAZ

Sabotaż na kolei: prokuratura wydała listy gończe

Do tego deseru nie potrzebujesz nawet ciasta. Będziesz w szoku, kiedy poznasz jego 4 składniki!

Z jabłek można wyczarować wiele pysznych smakołyków: szarlotkę, jabłecznik czy strudel jabłkowy. Zaproponujemy Wam jeszcze jedno rozwiązanie, które z pewnością spodoba się tym, którzy lubią eksperymenty w kuchni. Potrzebujesz do tego jedynie czterech składników:

Obrazek
Frania

- kilka kromek chleba tostowego

- mus jabłkowy (który wcześniej możesz przygotować ze świeżych jabłek)

- 120 g masła

- cynamon i cukier do smaku

Odetnij brzegi chleba tostowego tak, aby został tylko środek.

tostowa przekaska (1)

Następnie rozwałkuj pieczywo.

tostowa przekaska (2)

Wymieszaj cynamon z cukrem. Roztop masło. I teraz najważniejsze: łyżeczkę musu jabłkowego umieść na samym środku pieczywa.

tostowa przekaska (3)

Teraz zawiń je. Deser zaczyna nabierać kształtu.

tostowa przekaska (4)

Teraz zanurz zawijańca w roztopionym maśle.

tostowa przekaska (5)

Następnie obtocz we wcześniej wymieszanym cukrze z cynamonem.

tostowa przekaska (6)

Połóż wszystkie rollsy na blachę. Nie zapomnij wyłożyć ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia.

tostowa przekaska (7)

Włóż je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Muszą się delikatnie zarumienić. Nie mogą być zbyt przypalone!

tostowa przekaska (8)

I deser jest już gotowy! Sam zapach Cię uwiedzie!

tostowa przekaska (9)
Wybrane dla Ciebie
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
Tyle jajek należy dodać do masy na mielone. Będą mieć idealną konsystencję, nie rozpadną się i nie popękają
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
Robię szybki farsz z szynki i nadziewam ptysie. Kanapki i sałatki idą w odstawkę
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇