PrzepisDeseryTruskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to "must have" tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny!

Truskawkowe lody z blendera
Pyszności

15.08.2021 | aktual.: 29.08.2021 10:04

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 100 g orzechy nerkowca
  2. 200 g mleczko kokosowe
  3. 200 g truskawki
  4. 1/2 szkl. miód
  5. 300 g gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zalania wrzątkiem orzechów nerkowca na 30 minut. Po czym odlej wodę.

Obraz

2. Teraz wystarczy, że połączysz truskawki, mleczko kokosowe, miód i wcześniej przygotowane orzechy nerkowca.

Obraz

3. Przelej mieszankę do formy na lody, po czym mroź przez całą noc.

Obraz

4. Następnego dnia zanurz każdego loda w roztopionej czekoladzie. Przy pomocy tego smakołyka zrób dodatkowo ślaczki na każdym lodzie.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz