Pierwszy na świecie wegański sklep "mięsny" otwarty. Nietypowy pomysł przyciąga tłumy

Wegańskie zamienniki mięsa cieszą się rosnącą popularnością, więc nic dziwnego, że wzrasta również ich dostępność. Ale tego jeszcze nie widziałeś!

Obrazek
Ewa

Sklep został otwarty w Wielkiej Brytanii

Obrazek

Nie bez powodu na datę otwarcia wyznaczono 1 listopada. Przypada wtedy Światowy Dzień Wegan.
Rudy's Vegan Butcher to nowe przedsięwzięcie twórców Rudy's Vegan Diner w Camden, obiecujące wersje roślinne podstawowych produktów mięsnych, takich jak bekon, kaszanka, paszteciki z indyka i burgery. Zamienniki powstają z soi i seitanu.

Obrazek

Wystrój nawiązuje do typowego sklepu mięsnego

Nowy sklep wygląda bardzo podobnie do tradycyjnego sklepu mięsnego. Oprócz wszystkich podstawowych artykułów na grilla, jest tutaj też pełen wybór wędlin bezmięsnych, w tym wędzona szynka, salami de Provence, pepperoni i pastrami - idealne na noc z butelka wina.

Obrazek

Oferują również dostawę online na terenie całego kraju

Weganie, którzy chcieliby skorzystać z oferty, a do Londynu mają daleko, mogą skorzystać z dostawy. I na tę opcję skusiło się naprawdę mnóstwo osób: cały nakład sklepu online został wyprzedany w jeden dzień po premierze. I chociaż sklep działa już od ponad roku, to zainteresowanie nie słabnie. Wegański mięsny to po prostu hit!

Poza wegańskimi zamiennikami mięsa sklep poszerzył swoją ofertę również o menu restauracyjne. Można tu spróbować wegańskich burgerów, żeberek i kanapek.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler