Pierwszy na świecie wegański sklep "mięsny" otwarty. Nietypowy pomysł przyciąga tłumy

Wegańskie zamienniki mięsa cieszą się rosnącą popularnością, więc nic dziwnego, że wzrasta również ich dostępność. Ale tego jeszcze nie widziałeś!

Obrazek
Ewa

Sklep został otwarty w Wielkiej Brytanii

Obrazek

Nie bez powodu na datę otwarcia wyznaczono 1 listopada. Przypada wtedy Światowy Dzień Wegan.
Rudy's Vegan Butcher to nowe przedsięwzięcie twórców Rudy's Vegan Diner w Camden, obiecujące wersje roślinne podstawowych produktów mięsnych, takich jak bekon, kaszanka, paszteciki z indyka i burgery. Zamienniki powstają z soi i seitanu.

Obrazek

Wystrój nawiązuje do typowego sklepu mięsnego

Nowy sklep wygląda bardzo podobnie do tradycyjnego sklepu mięsnego. Oprócz wszystkich podstawowych artykułów na grilla, jest tutaj też pełen wybór wędlin bezmięsnych, w tym wędzona szynka, salami de Provence, pepperoni i pastrami - idealne na noc z butelka wina.

Obrazek

Oferują również dostawę online na terenie całego kraju

Weganie, którzy chcieliby skorzystać z oferty, a do Londynu mają daleko, mogą skorzystać z dostawy. I na tę opcję skusiło się naprawdę mnóstwo osób: cały nakład sklepu online został wyprzedany w jeden dzień po premierze. I chociaż sklep działa już od ponad roku, to zainteresowanie nie słabnie. Wegański mięsny to po prostu hit!

Poza wegańskimi zamiennikami mięsa sklep poszerzył swoją ofertę również o menu restauracyjne. Można tu spróbować wegańskich burgerów, żeberek i kanapek.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby