NewsyMarzą Ci się święta z przysmakami od Magdy Gessler? Będziesz musiał słono zapłacić!

Marzą Ci się święta z przysmakami od Magdy Gessler? Będziesz musiał słono zapłacić!

Marzą Ci się święta z przysmakami od Magdy Gessler? Będziesz musiał słono zapłacić!
Ewa
16.03.2021 11:28, aktualizacja: 18.09.2023 12:33

Święta już niedługo, więc coraz częściej pochylamy się nad świątecznym menu. Wiele osób decyduje się na zamówienie gotowych dań z restauracji. Swoją ofertę przygotowała również Magda Gessler.

Restauracja Magdy Gessler gotowa na święta

W ofercie "U Fukiera" od dłuższego czasu można znaleźć ofertę delikatesów. Jest ona dostępna cały rok i można znaleźć w niej grzyby marynowane, zupy w słoikach i przetwory. Z okazji zbliżającej się Wielkanocy pojawiła się również specjalna oferta świąteczna.

Obraz

Opcja dla zabieganych

Wiele restauracji decyduje się na wprowadzenie świątecznej oferty do swojego menu. Jest to świetny sposób na podratowanie restauracyjnego budżetu. Zabiegani klienci coraz chętniej korzystają z takich opcji. Jedzenie jest gotowe, świeże, smaczne i nie ma potrzeby stać przy garach.

Obraz

Za wygodę trzeba jednak słono zapłacić

W świątecznej ofercie restauracji Magdy Gessler możemy znaleźć wszystko na wielkanocne śniadanie. Ceny? Zdecydowanie nie należą do najniższych.
Słoik (200g) pasty jajecznej ze szczypiorkiem kosztuje 15 zł, podobnie jak słoik domowego majonezu. Porcja schabu w galarecie (200g) to 21 zł, znana i kochana sałatka jarzynowa to wydatek 25 zł za 200 gramów.

Jeśli mamy ochotę na deser, to musimy liczyć się z wydatkiem od 30 zł (200 g paschy) po 110 zł za kilogram bezy i makowca.

Cała świąteczna oferta jest naprawdę szeroka: są też faszerowane jajka (25 zł za 5 połówek), pieczona karkówka (0,5 kg za 31 zł), a nawet pieczona w całości kaczka, która jest najdroższą pozycją (2,2 kg za 120 zł).

Obraz

Płacimy za jakość i za...czas

Nie da się nie zauważyć, że ceny są dość wysokie i zorganizowanie takiego śniadania dla całej rodziny to duży wydatek.
Nie można jednak zapominać, że cena nie bierze się z powietrza. Płacimy za jakość i składniki z wyższej półki, za pracę kucharza i za czas, który my możemy oszczędzić. No i pamiętajmy- każdy chce na tym zarobić.
Samo nazwisko Magdy Gessler winduje cenę w górę.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także