PrzepisZakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach

Zakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach

Nasze ciasto czekoladowe tym razem przybrało formę zakręconego wypieku, które totalnie zawróciło nam w głowach. Po prostu palce lizać!

Zakręcone ciasto czekoladowe w dwóch kolorach
Pyszności

29.11.2019 | aktual.: 05.12.2019 07:46

Składniki:

Biała mieszanka

  1. 300 g cukier puder
  2. 40 g masło miękkie
  3. 200 g serek śmietankowy

Podstawowe składniki

  1. 280 g mąka przesiana
  2. 4 łyżki kakao
  3. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 6 szt. jajka
  6. 200 g masło miękkie
  7. 1 szkl. cukier
  8. 1/2 łyżeczki ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W misce zmiksuj ze sobą miękkie masło i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo jajka.

Obraz

2. Następnie dodaj mąkę i sodę oczyszczoną.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również 4 łyżek kakao.

Ciasto - Pyszności
Ciasto - Pyszności

4. Mieszankę czekoladową przełóż do formy silikonowej. Piecz ją przez 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W tym czasie przygotuj drugą mieszankę. Połącz miękkie masło, serek śmietankowy i cukier puder.

Obraz

6. Udekoruj ciasto przy pomocy białej mieszanki. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie