Zapiekana bagietka z pysznym bekonowo-serowym farszem. Takie śniadania to ja po prostu kocham!

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie dzięki niemu, zyskujemy energii na wykonywanie dalszych, codziennych czynności. Jeżeli w twoim menu śniadaniowym, zagościła monotonia i koniecznie chcesz to zmienić, to znajdujesz się w idealnym miejscu.

Obrazek
Pyszności

Już za chwilę pokażę ci jak przyrządzić wspaniałe śniadanie, które jest po prostu przepyszne. Będzie to zapiekana bagietka z bekonowo-serowym farszem. Mmm, na sam widok cieknie mi ślinka.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. bagietka
  2. 5 szt. jajka
  3. 230 ml mleko
  4. 1 pęczek szczypiorek posiekany
  5. 100 g boczek pokrojony
  6. 100 g ser cheddar starty
  7. 100 g ser gouda starty
Sposób przygotowania:
1. Do miski wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj. Następnie dodaj do nich mleko, szczypiorek, boczek, ser cheddar i ser gouda. Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
2. Na samej górze bagietki, wytnij z niej długiego prostokąta i wyciągnij go. Powtórz tą samą czynność z drugą bagietką.
3. Za pomocą łyżki, nałóż przygotowany wcześniej farsz do bagietek. Następnie włóż je do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
4. Po 25 minutach wyjmij bagietki z piekarnika. Możesz pokroić je na mniejsze kawałki.
5. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste