PrzepisŚniadanieZapiekanka ziemniaczana pod jajkami

Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami

Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami
Pyszności

03.10.2020 17:00, aktual.: 06.10.2020 18:48

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami w kremowym wydaniu to nasza tajna receptura na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Nasze ziemniaki przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. ziemniaki
  2. 2 łyżki mąka pszenna
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 500 ml śmietanka 18%
  6. 4 szt. jajka
  7. 150 g boczek usmażony
  8. 200 g ser cheddar

Sposób przygotowania:

1. Na początek zzoodluj ziemniaki. Następnie dopraw je solą i pieprzem. Nie zapomnij również o mące. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Powstałą mieszankę przełóż na patelnię i połącz ze śmietanką. Podgrzewaj przez chwilę.

Obraz

3. Następnie przenieść całość do formy do pieczenia. na wierzchu rozbij 4 jajka...

Obraz

4. ...boczek i cheddar. Teraz piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotową zapiekankę posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także