Zielone słońce z piekarnika

Jeśli kochacie słońce równie mocno jak my, ten przepis z pewnością Wam się spodoba. Tym bardziej, że ma w sobie same pyszności  ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. spód na pizzę
  2. 4 łyżki zielone pesto
  3. 1 szczypta oregano
  4. 1 szt. cukinia posiekana w kostkę
  5. 1 szt. pomidor posiekane drobno
  6. 3 plastry szynka pokrojona drobno
  7. 1/4 szkl. oliwki pokrojone
  8. 1/4 opakowania feta
  9. 3 plastry mozzarella w zalewie
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. Na okrągłym spodzie do pizzy rozprowadź zielone pesto.

Obrazek

2. Następnie ułóż dookoła cukinię, pomidora, szynkę oraz oliwki.

Obrazek

3. Dodaj fetę, a na środku ułóż trzy plastry mozzarelli. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz oregano.

Obrazek

4. Na wierzchu ułóż drugi spód do pizzy. Połącz oba kawałki przy pomocy widelca. Natnij brzegi i obróć je.

Obrazek

5. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Czy to najdroższa drożdżówka w Polsce? Testujemy ciastko z warszawskiej cukierni
Czy to najdroższa drożdżówka w Polsce? Testujemy ciastko z warszawskiej cukierni