PrzepisPrzekąskiZielone słońce z piekarnika

Zielone słońce z piekarnika

Jeśli kochacie słońce równie mocno jak my, ten przepis z pewnością Wam się spodoba. Tym bardziej, że ma w sobie same pyszności  ?

Zielone słońce z piekarnika
Pyszności

13.08.2018 | aktual.: 16.08.2018 09:58

Składniki:

  1. 2 szt. spód na pizzę
  2. 4 łyżki zielone pesto
  3. 1 szczypta oregano
  4. 1 szt. cukinia posiekana w kostkę
  5. 1 szt. pomidor posiekane drobno
  6. 3 plastry szynka pokrojona drobno
  7. 1/4 szkl. oliwki pokrojone
  8. 1/4 opakowania feta
  9. 3 plastry mozzarella w zalewie
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. Na okrągłym spodzie do pizzy rozprowadź zielone pesto.

Obraz

2. Następnie ułóż dookoła cukinię, pomidora, szynkę oraz oliwki.

Obraz

3. Dodaj fetę, a na środku ułóż trzy plastry mozzarelli. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz oregano.

Obraz

4. Na wierzchu ułóż drugi spód do pizzy. Połącz oba kawałki przy pomocy widelca. Natnij brzegi i obróć je.

Obraz

5. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie