Zielone spaghetti z klopsikami

Zielone spaghetti z klopsikami to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Makaron do naszego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżka suszona cebula
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1,5 łyżeczki sól
  7. 1/2 szkl. płatki owsiane mielone
  8. 400 g sos boloński
  9. 3 szt. cukinia
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 1/3 szkl. bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, płatki owsiane, słodką paprykę, cebulę granulowaną, suszony czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety, po czym smaż na patelni przez kilka minut.

Obrazek

3. Następnie dodaj na patelnię sos boloński i dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś całość przez 10-15 minut.

Obrazek

4. W międzyczasie zzoodluj cukinie. Po czym przełóż ją na patelnię i połącz z czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem.

Obrazek

5. Połącz zielony makaron z klopsikami w sosie bolońskim i to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Na piątek robię pulpety bez grama mięsa. Trudno o smaczniejszy obiad
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Czy makrela jest zdrowa? Rozwiejmy wątpliwości na temat tej ryby raz na zawsze
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Ania Starmach podaje placki ziemniaczane z takim gulaszem. Mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Jarskie kotlety w kilka minut. Moje dziecko się nimi zajada, choć twierdzi, że warzywnych nie znosi
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Naleśniki po łotewsku to moje nowe odkrycie kulinarne. Smakują jak babcine racuchy
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna
Tyle soli sypię do kiszenia kapusty. Za każdym razem wychodzi idealna