PrzepisDania główneZielone spaghetti z klopsikami

Zielone spaghetti z klopsikami

Zielone spaghetti z klopsikami
Pyszności

07.08.2021 16:00, aktual.: 09.08.2021 07:51

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zielone spaghetti z klopsikami to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Makaron do naszego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 łyżka suszona cebula
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1,5 łyżeczki sól
  7. 1/2 szkl. płatki owsiane mielone
  8. 400 g sos boloński
  9. 3 szt. cukinia
  10. 2 ząbki czosnek
  11. 1/3 szkl. bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, płatki owsiane, słodką paprykę, cebulę granulowaną, suszony czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety, po czym smaż na patelni przez kilka minut.

Obraz

3. Następnie dodaj na patelnię sos boloński i dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś całość przez 10-15 minut.

Obraz

4. W międzyczasie zzoodluj cukinie. Po czym przełóż ją na patelnię i połącz z czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem.

Obraz

5. Połącz zielony makaron z klopsikami w sosie bolońskim i to wszystko!

Obraz