PrzepisDania główneZiemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem

Ziemniaczane kulki z mięsnym nadzieniem
Pyszności

14.01.2019 17:00, aktual.: 26.05.2020 18:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Masz ochotę na pyszny obiad z samymi rarytasami? Oto niezawodne połączenie, któremu nie sposób odmówić ?

Składniki:

Ziemniaki

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1/2 łyżeczki pieprz
  3. 6 szt. pieczarki
  4. 500 g ziemniaki typ B
  5. 4 szt. żółtka
  6. 1 szt. bułka graham

Podstawowe składniki

  1. 400 g mięso wołowe mielone
  2. 1 łyżeczka czosnek suszony
  3. 1 łyżeczka papryka słodka
  4. 1 łyżka majeranek suszony
  5. 2-3 łyżki musztarda
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mięso mielone, musztardę, paprykę słodką, czosnek, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Odciśnij wodę ze starych ziemniaków.

Obraz

3. Następnie połącz je z żółtkami, bułką, solą i pieprzem.

Obraz

4. Z przygotowanych mieszanek przygotuj początkowo mięsny kawałek, po czym umieść w środku pieczarkę i otocz całość w ziemniaczanej otoczce.

Obraz

5. Podsmaż gotowe kulki w gorącym oleju. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz