Zjadł obiad w barze pani Grażyny. Jego zachowanie zaskoczyło właścicielkę i fanów

Książulo znany jest ze swojej sympatii do domowej kuchni i miejsc z niepowtarzalnym klimatem. Tym razem zabrał swoich widzów do baru "pani Grażyny", gdzie można zjeść obiad jak u babci. Filmik Książula pokazuje nie tylko pyszne jedzenie, ale również historię właścicielki i atmosferę lokalu, która chwyta za serce.

Zjadł obiad w barze pani Grażyny. To, jak się zachował na koniec, zaskakujeZjadł obiad w barze pani Grażyny. To, jak się zachował na koniec, zaskakuje
Źródło zdjęć: © YouTube
Marcin Michałowski

Influencer o pseudonimie Książulo postanowił odwiedzić niewielki lokal prowadzony przez panią Grażynę, aby sprawdzić, jak smakują jej domowe obiady. Nie spodziewał się jednak, że jego wizyta zakończy się tak nietypowo. Co takiego zaskoczyło słynnego YouTubera?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczaka i ziemniaki podaję w zupełnie inny sposób. Przy ich pomocy tworzę genialną szachownicę

Domowe smaki i serdeczna atmosfera

Już po wejściu do lokalu Książulo poczuł się jak u siebie w domu. Ciepła atmosfera i serdeczność pani Grażyny sprawiły, że influencer od razu poczuł się komfortowo. Menu jest proste, ale za to oferuje prawdziwe klasyki polskiej kuchni: kotlety schabowe, kopytka, zupę jarzynową i wiele innych.

Książulo zdecydował się na zupę jarzynową i kotlety schabowe z kopytkami. Dania były obfite i pięknie podane. Zupa pachniała jak u babci, a kotlety były soczyste i chrupiące. Kopytka były mięciutkie i idealnie doprawione.

Za obiad składający się z zupy i drugiego dania Książulo zapłacił 38 zł. Cena jest uczciwa, biorąc pod uwagę jakość i ilość jedzenia.

Docenienie ciężkiej pracy i pasji

Obiad w barze u pani Grażyny to nie tylko pyszne jedzenie, ale też wzruszająca historia. Pani Grażyna od niemal 30 lat prowadzi swój lokal, wkładając w niego całe serce. Mimo trudności i przeciwności losu, nie poddaje się i wciąż serwuje gościom domowe obiady, jakich nie znajdziemy nigdzie indziej.

Książulo, poruszony historią pani Grażyny, postanowił zrobić jej niespodziankę. Po zjedzeniu obiadu, zostawił na stole banknot o nominale znacznie wyższym niż koszt posiłku. To gest, który chwycił za serce nie tylko panią Grażynę, ale też internautów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

OBIAD U BABCI

W komentarzach wielu osób chwaliło atmosferę baru pani Grażyny i zachęcało do odwiedzin. Niektórzy internauci pisali, że są gotowi pokonać nawet setki kilometrów, żeby spróbować pysznego jedzenia i poczuć domowy klimat.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie