WAŻNE
TERAZ

Incydent przed biurem PO. 44-latek z zarzutami

11 nietypowych patentów na przechowywanie jedzenia, które naprawdę działają

Czasami nietypowe i pozornie dziwne sposoby nie dość, że działają, to jeszcze są po prostu najlepsze ;)

Obrazek
Ewa

#1 Cebula w rajstopach może być przechowywana nawet 8 miesięcy

Obrazek

#2 Odwróć śmietanę i serek wiejski do góry nogami

Wytworzona w ten sposób przestrzeń opóźni działanie bakterii, które powodują psucie.

Obrazek

#3 Zawiń końcówki bananów w plastikową folię

Dzięki temu będą 3-5 dni dłużej świeże, niż przechowywane w standardowy sposób.

Obrazek

#4 Nie przechowuj mleka w drzwiach lodówki

Narażone jest wtedy na zmiany temperatury, co może powodować szybsze psucie.

Obrazek

#5 Włóż imbir do lodówki

Zetrze się znacznie łatwiej, a poza tym przetrwa dłużej w Twojej lodówce, niż na blacie.

Obrazek

#6 Pojemnik z lodami włóż dodatkowo do plastikowej torby

Dzięki temu będą miękkie i gotowe do jedzenia.

Obrazek

#7 Szczypiorek możesz zamrozić w plastikowej butelce

Pamiętaj, żeby był suchy.

Obrazek

#8 Świeże warzywa zawiń w mokrą folię, nałóż gumkę recepturkę i włóż do lodówki

Obrazek

#9 Włóż marchewki do wody

Miękka marchewka to zło! Obetnij jej zielone części, włóż ją do wody i ciesz się tym, że jeszcze dłużej będzie twarda!

Obrazek

#10 Odwróć słoik masła orzechowego do góry nogami

Dzięki temu przy otwieraniu słoika nie będziesz musiał przedzierać się przez warstwę oleju.

Obrazek

#11 Zamrażaj świeże zioła w foremkach na lód z oliwą z oliwek

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
Zostały ci tłuczone ziemniaki po obiedzie? Zrób z nich pączki
Zostały ci tłuczone ziemniaki po obiedzie? Zrób z nich pączki
W Skandynawii piją kawę z serem. Gdy spróbujesz, zaczniesz robić to samo
W Skandynawii piją kawę z serem. Gdy spróbujesz, zaczniesz robić to samo
Ta zapomniana polska zupa to skarb dla zdrowia. Wzmacnia jelita i oczyszcza organizm
Ta zapomniana polska zupa to skarb dla zdrowia. Wzmacnia jelita i oczyszcza organizm
Jaka sól do kiszenia kapusty? Jeśli użyjesz złej, wyjdzie gorzka i rozmiękła
Jaka sól do kiszenia kapusty? Jeśli użyjesz złej, wyjdzie gorzka i rozmiękła