12 kuchennych innowacji, które wynoszą zwykłe przekąski o poziom wyżej

Kiedy inżynier wchodzi do kuchni to nie może być inaczej! Zobacz wspaniałe rozwiązania i innowacje, które znalazły miejsce w kuchni.

Obrazek
Ewa

#1 Gotowy drink

Otwieranie kokosa, żeby wydobyć z niego wodę jest dość trudnym i mozolnym zadaniem. Na szczęście ktoś znalazł rozwiązanie za nas.

Obrazek

#2 Zabezpieczenie wina

Chociaż ten dodatek wygląda dość dwuznacznie to ma proste zastosowanie: zastępuje korek.
Procenty i aromat się nie ulatniają i butelkę wina możesz z przyjemnością dokończyć w następny wieczór.

Obrazek

#3 Lodowy ramen

Jedzenie gorącego bulionu w czasie upałów może nie być najlepszym pomysłem. Ale jeśli wymienisz klasyczny makaron na ten z galaretki, dorzucisz pokruszony lód, skondensowane mleko. lody i schłodzone owoce to w rezultacie dostaniesz całkiem pyszne orzeźwienie

Obrazek

#4 Patent dla niezdecydowanych

Jeśli jeszcze nie wiesz, czy wolisz pałeczki czy widelec- sam zobacz! Idealny patent dla początkujących lub niecierpliwych.

Obrazek

#5 Koniec z wytrząsaniem keczupu

Prosty stojak, który ułatwi Ci wydobycie porcji keczupu do Twoich frytek, Przyznaj się, Tobie też podczas potrząsania "trochę" się kiedyś rozlało?

Obrazek

#6 Prosta ściąga z dojrzałości

Koniec z twardym mango, którego smak najchętniej usunąłbyś z pamięci. Prosta naklejka a jakie ułatwienia!

Obrazek

#7 Torcik dla perfekcjonisty

Idealnie równy, kształtny i proporcjonalny. Każdy inżynier oraz perfekcjonista zapieje z zachwytu.

Obrazek

#8 Podnośnik do chipsów;

Koniec z zanurzaniem ręki w tubie, żeby wyciągnąć ostatnie porcje chipsów. Prosty podnośnik w służbie czystych palców :)

Obrazek

#9 Kiedy znudzi Ci się klasyczny burger

Kolorowa bułka- galaktyczny burger. Fajne urozmaicenie i dodatek na tematyczną imprezę.

Obrazek

#10 Niebieskie wino

Czerwone, białe, różowe, a może jednak niebieskie? Uprzedzając, ten napój jest wytwarzany z klasycznych czerwonych i białych winogron z 2 organicznymi pigmentami: indygo i antocyjanów. Idealny do galaktycznego burgera!

Obrazek

#11 Przejrzysta kawa

Po pierwsze, wygląda designersko i hipstersko. Po drugie, kiedy wyleje Ci się na białą koszulę- nie będzie plam.

Obrazek

#12 Różowa czekolada

Bez aromatów, nie jest barwiona jagodami ani barwnikami. Sekret tego koloru tkwi w specjalnych ziarnach kakaowca Ruby.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników