#1 Przez minutę wstrząsaj surowym jajkiem, a następnie gotuj
#2 Ostry nóż i zimne lody- lodowa kanapka gotowa
#3 Takie proste, a takie skuteczne
#4 Nie wyrzucaj ziół, które zżółkły. Zamiast tego umieść je w tacce na kostki lodu i wymieszaj z oliwą z oliwek.
#5 Wino do wypicia, butelka do wałkowania- czy może być lepiej?
#6 Zapomniany chleb zrobił się już twardy? Nadziej go serem i zapiecz!
#7 Szybkie krojenie pomidorków koktajlowych
#8 Do słoika po kremie czekoladowym wlej gorące mleko i wstrząśnij. Pyszny napój gotowy, a słoik perfekcyjnie wyczyszczony!
#9 Za duża forma, za mało ciasta? Sięgnij po folię aluminiową
#10 Kreatywny sposób na serwowanie deserów
#11 Zostało Ci trochę wina? Zamroź je w foremkach na kostki do lodu i użyj do kulinarnych eksperymentów!
#12 Ananasy należy zawsze przechowywać do góry nogami; w ten sposób szybciej dojrzeją i będą słodsze w smaku.
#13 Seler naciowy i brokuły należy zawsze zawijać w folię aluminiową, aby służyły dłużej.