13 sprytnych kuchennych trików, o których nie wiedziałeś. Polubisz je od razu!

Ciekawe rozwiązania to coś, co kochamy! Niektóre z nich mogą być zaskakujące, inne pewnie znasz od lat, ale zawsze można odkryć coś nowego!

Obrazek
Ewa

#1 Przez minutę wstrząsaj surowym jajkiem, a następnie gotuj

Obrazek

#2 Ostry nóż i zimne lody- lodowa kanapka gotowa

Obrazek

#3 Takie proste, a takie skuteczne

Obrazek

#4 Nie wyrzucaj ziół, które zżółkły. Zamiast tego umieść je w tacce na kostki lodu i wymieszaj z oliwą z oliwek.

Obrazek

#5 Wino do wypicia, butelka do wałkowania- czy może być lepiej?

Obrazek

#6 Zapomniany chleb zrobił się już twardy? Nadziej go serem i zapiecz!

Obrazek

#7 Szybkie krojenie pomidorków koktajlowych

Obrazek

#8 Do słoika po kremie czekoladowym wlej gorące mleko i wstrząśnij. Pyszny napój gotowy, a słoik perfekcyjnie wyczyszczony!

Obrazek

#9 Za duża forma, za mało ciasta? Sięgnij po folię aluminiową

Obrazek

#10 Kreatywny sposób na serwowanie deserów

Obrazek

#11 Zostało Ci trochę wina? Zamroź je w foremkach na kostki do lodu i użyj do kulinarnych eksperymentów!

Obrazek

#12 Ananasy należy zawsze przechowywać do góry nogami; w ten sposób szybciej dojrzeją i będą słodsze w smaku.

Obrazek

#13 Seler naciowy i brokuły należy zawsze zawijać w folię aluminiową, aby służyły dłużej.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu