15 zdjęć, które pokazują pracę w gastronomii "od kuchni". Każdy pracownik restauracji to zna

Praca w gastronomii wcale nie należy do najłatwiejszych. Kilku pracowników zdradziło, jak to wygląda od zaplecza.

Obrazek
Ewa

#1 Kiedy właściciel zamyka kuchnię

Obrazek

#2 Kiedy zamykasz o 22:00, a kelner przynosi zamówienie o 22:16

Obrazek

#3 "Jeden z pracowników paskudnie skaleczył się podczas krojenia. Dzisiaj dostaliśmy bezpieczne nożyczki :D "

Obrazek

#4 "Gdy otwierasz własną restaurację to tak zaczyna wyglądać Twój nowy dom. Chyba czas wstawić polowe łóżko na zaplecze, oszczędzi się czas na dojazdach"

Obrazek

#5 "Wszyscy zrzucili się, żeby kupić mu porządny nóż. Zawsze daje z siebie wszystko i jest najmilszym współpracownikiem"

Obrazek

#6 "Zaczynałem od zmywaka, teraz jestem szefem kuchni. Zawsze pamiętaj swoje początki!"

Obrazek

#7 „Zredukowałem pomarańczową Fantę do syropu i wrzuciłem ją do lukru z ciasta operowego. Zrobiłem to tylko po to, by nazwać to Fantą w Operze ”

Obrazek

#8 "Zastanawiałem się, dlaczego podpisywanie rachunku przez moich ostatnich klientów tak długo trwa. Oto odpowiedź"

Obrazek

#9 Nowe okulary jednej z pracownic na kuchni wpadły na chwilę do frytkownicy

Obrazek

#10 Kiedy tęsknisz za pracą w gastro i jesz zimny makaron w plastikowym pojemniku nad zlewem

Zrozumie to każdy, kto pracował w restauracji w czasie sezonu.

Obrazek

#11 Moim jedynym celem w życiu jest teraz polowanie na każdego, kto zepsuje folię i jej nie naprawi

Obrazek

#12 Kiedy wszyscy podkradają Ci długopisy i nigdy później nie możesz ich znaleźć

Obrazek

#13 Gdy marzysz o powrocie do domu, to nawet małe rzeczy mogą wyprowadzić z równowagi

Obrazek

#14 "Jestem już 19 lat w branży. Musiałem to zrobić"

Obrazek

#15 Lokalny rolnik dostarcza produkty do naszej restauracji. Powiedział mi, że ma „trochę dodatkowej bazylii”, którą da mi za darmo.

Danie dnia? Makaron z pesto!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu