15 zdjęć, które pokazują pracę w gastronomii "od kuchni". Każdy pracownik restauracji to zna

Praca w gastronomii wcale nie należy do najłatwiejszych. Kilku pracowników zdradziło, jak to wygląda od zaplecza.

Obrazek
Ewa

#1 Kiedy właściciel zamyka kuchnię

Obrazek

#2 Kiedy zamykasz o 22:00, a kelner przynosi zamówienie o 22:16

Obrazek

#3 "Jeden z pracowników paskudnie skaleczył się podczas krojenia. Dzisiaj dostaliśmy bezpieczne nożyczki :D "

Obrazek

#4 "Gdy otwierasz własną restaurację to tak zaczyna wyglądać Twój nowy dom. Chyba czas wstawić polowe łóżko na zaplecze, oszczędzi się czas na dojazdach"

Obrazek

#5 "Wszyscy zrzucili się, żeby kupić mu porządny nóż. Zawsze daje z siebie wszystko i jest najmilszym współpracownikiem"

Obrazek

#6 "Zaczynałem od zmywaka, teraz jestem szefem kuchni. Zawsze pamiętaj swoje początki!"

Obrazek

#7 „Zredukowałem pomarańczową Fantę do syropu i wrzuciłem ją do lukru z ciasta operowego. Zrobiłem to tylko po to, by nazwać to Fantą w Operze ”

Obrazek

#8 "Zastanawiałem się, dlaczego podpisywanie rachunku przez moich ostatnich klientów tak długo trwa. Oto odpowiedź"

Obrazek

#9 Nowe okulary jednej z pracownic na kuchni wpadły na chwilę do frytkownicy

Obrazek

#10 Kiedy tęsknisz za pracą w gastro i jesz zimny makaron w plastikowym pojemniku nad zlewem

Zrozumie to każdy, kto pracował w restauracji w czasie sezonu.

Obrazek

#11 Moim jedynym celem w życiu jest teraz polowanie na każdego, kto zepsuje folię i jej nie naprawi

Obrazek

#12 Kiedy wszyscy podkradają Ci długopisy i nigdy później nie możesz ich znaleźć

Obrazek

#13 Gdy marzysz o powrocie do domu, to nawet małe rzeczy mogą wyprowadzić z równowagi

Obrazek

#14 "Jestem już 19 lat w branży. Musiałem to zrobić"

Obrazek

#15 Lokalny rolnik dostarcza produkty do naszej restauracji. Powiedział mi, że ma „trochę dodatkowej bazylii”, którą da mi za darmo.

Danie dnia? Makaron z pesto!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇